ANNONS

Trafikdirektören tvingas bort från sin post

Jonas Eliasson får lämna sin post som trafikdirektör.
Jonas Eliasson får lämna sin post som trafikdirektör.
Jonas Eliasson tvingas lämna sin post som trafikdirektör efter årsskiftet. Enligt källor till DN beror det på att han satt sig emot att trafikkontoret politiseras, medan den officiella anledningen är att ”samarbetsformerna mellan trafikkontoret och trafiknämnden behöver utvecklas”.
ANNONS

Professorn Jonas Eliasson får inte längre vara kvar på sin post som trafikdirektör i Stockholm.

Källor till DN menar att det är Daniel Helldén (MP) som begärt att han petas.

– Redan när han var aktuell för anställning så kom det från den miljöpartistiska trafikroteln en oro över att hans forskarbakgrund skulle hindra farten i de politiska reformer roteln ville göra. Man var helt enkelt rädda att kontoret skulle ta fram underlag, fakta och utredningar som skulle fördröja den politiska processen, eller ifrågasätta genomförbarheten i de politiska förslagen, säger en källa nära stadsledningen till DN.

Enligt tidningen ska Jonas Eliasson ha gjort sig obekväm genom att dubbelkolla Helldéns egna beslut med andra politiska företrädare.

Eliasson övergår i annan tjänst på stadsdelningskontoret, och i väntan på att en ny trafikdirektör anställs blir det Fredrik Alfredsson, som i dag är avdelningschef på trafikkontoret, som går in i rollen som tillförordnad trafikdirektör.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.