ANNONS

Trafikförvaltningen om busskaoset: ”Jättemärkligt”

Felskyltat i Gribbylund och fel igen när Arriva skulle rätta till sitt misstag. Bland annat glömde personalen att sätta ut busslinjernas nummer på skyltar vid den nya hållplatsen.
När linjerna drogs om blev det skyltkaos. Arrivas personal glömde bland annat att sätta ut busslinjernas nummer på de nya hållplatserna.
Elin Lindström, presskommunikatör på Trafikförvaltningen blir förvånad över att skyltkaoset i Gribbylund fortsätter.
– Det låter jättemärkligt.
ANNONS

Trots att Trafikförvaltningens har tydliga regler för omskyltning när busslinjer dras om och hållplatser läggs ner blev det helt snurrigt i Gribbylund.

Den upphandlade utföraren Arriva var ansvarig för felskyltningen, enligt Trafikförvaltningen.

Pendlare väntade förgäves – skyltar om flyttade bussar saknades

Missade att skylta flyttade busslinjer

På nedlagda hållplatser var busslinjernas nummer fortfarande målade. Tidtabellerna var också kvar. En röd lapp på anslagstavlan inne i busskuren var det enda som gav en vink om att till exempel hållplatsen Forntidsvägen var nedlagd.

Hänvisningar om var de nya hållplatserna finns var bristfällig. Arriva missade dessutom att skylta upp de flyttade busslinjernas, 605 och 609, på de nya hållplatserna.

Trafikförvaltningen tog uppenbarligen Arriva i örat. För redan på onsdag kväll hade Arrivas personal snabbt försökt att rätta till sina misstag.

Blev fel igen

Men kanske lite för snabbt – för det blev fel igen.

När Mitt i ringer Trafikförvaltningen om de nya misstagen på torsdag förmiddag blir presskommunikatör Elin Lindström förvånad och beklämd.

ANNONS

– Det här är inte alls bra. Syftet med att ha skyltning är att det ska bli lättare så det är tråkigt om det blir fel.

Busskaoset fortsätter – Arriva skyltade fel igen

Finns ingen tidsprognos för att åtgärda felen

Elin Lindström återkommer snabbt med besked om att Arriva redan ska ha varit på plats i Gribbylund och då själva upptäckt sina nya misstag.

Frågan som bussresenärerna ställer sig är förstås hur lång tid det ska dröja till de kan lita på skyltning och tidtabeller igen?

– Jag har inte fått någon tidsprognos utan bara fått veta att Arriva är ute och jobbar på det. Jag hoppas att det blir åtgärdat så snabbt som möjligt, säger Elin Lindström.