Snart slut på trafikkaoset i Roslags Näsby

Snart klar att tas i bruk i sin helhet.
Snart klar att tas i bruk i sin helhet.
Den nya trafikplatsen i Roslags Näsby är minst sagt efterlängtad. Det har varit några röriga år men nu, den 19 december, ska den i princip vara helt klar.
– Trafiken kommer flyta mycket bättre, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det har varit några stökiga år i samband med renoveringen och ombyggnationen av trafikplats Roslags Näsby. Förutom avstängningar på E 18 kunde Mitt i nyligen berätta om Björn vars bil föll offer för ett av alla potthål som uppkom under bygget.

Byggdes när det fanns vänstertrafik

Den har öppnats upp successivt men nu ska den alltså kunna tas i bruk i sin helhet från den 19 december. Därefter handlar det bara om några finjusteringar som ska vara klara till nyår.

– Vi är många som länge har tyckt att trafikplatsen varit krånglig att ta sig fram i. När den byggdes hade vi färre bilar och vänstertrafik. Nu blir det inte bara enklare att köra bil här, utan också att gå, cykla eller byta buss. Trafiken kommer flyta mycket bättre från och med den 19 december, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

För att kunna färdigställa den nya bron har man nu även öppnat de norra körfältet på bron. Den 10 december kommer man att flytta den nuvarande busshållplatsen vid E 18 söderut till en ersättningshållplats vid Grindtorpsvägen. Den 19 december flyttar den igen till ett nytt läge vid E 18.

Avfarten söderut tas i bruk

I övrigt kommer avfarten från E 18 i södergående riktning tas i bruk, likväl bussgatan i södergående riktning samt gång- och cykelbanan under tunneln tillsammans med övriga nya gång- och cykelvägar.

Den tillfälliga avfarten in till Grindtorpsvägen stängs av.