ANNONS

Trafikkontoret tog ut avgift på gata med p-förbud

Arne Olson i Äppelviken tycker att trafikkontoret har tabbat sig.
Arne Olson i Äppelviken tycker att trafikkontoret har tabbat sig.
Arne Olson överklagade trafikkontorets beslut om p-avgifter på Lillvägen. Förra veckan fick han rätt av Transportstyrelsen – gatan har varit förbjuden att parkera på i flera år. Men ingen har vetat om det.
– Något är ju skumt här, säger han.
ANNONS

Arne Olsons åsikt om att p-avgifterna på gatan i Äppelviken var felaktiga stod mot trafikkontorets bedömning att de var rätt. Det var först när Transportstyrelsen började grotta i fallet med Lillvägen, i samband med överklagan, som dokumenten dök upp. Här har det rått parkeringsförbud i flera år.

– Transportstyrelsen har varit på plats på Lillvägen. P-förbudet var inte utmärkt med vägmärken. Men av handlingarna framgår att det åtminstone finns två gällande trafikföreskrifter om förbud att parkera, säger Lars Hammar, utredare på Transportstyrelsen, till DN som var först med att rapportera om detta.

Arne Olson, Bromma. Foto: Privat.

Beskedet gör Arne Olson förbryllad.

Någon har ju missat att göra sitt jobb här. Det är som att den vänstra handen inte vet vad den högra sysslar med

Arne Olsson

– Det här tyder på en mycket dålig ledning på tjänstemannasidan på trafikkontoret. Någon har ju missat att göra sitt jobb här. Det är som att den vänstra handen inte vet vad den högra sysslar med, säger han.

Trafikkontoret och Transportstyrelsen möts

Redan i torsdags sattes skyltar om p-förbud upp. Trafikkontoret ska inom kort möta Transportstyrelsen.

Vi har tagit del av Transportstyrelsens beslut. Vi arbetar just nu med frågan och kommer dessutom ha ett möte med Transportstyrelsen inom kort, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

ANNONS

Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

Parkeringsförbudet gäller båda sidor av den cirka 80 meter långa Lillvägen. Men det har inte hindrat trafikkontoret att ta ut avgifter på gatan, något som Arne Olson reagerar på.

– Det är ju ett övertramp av lagen att ta ut parkeringsavgifter på en gata där det råder parkeringsförbud. Vi som bor där har ju betalat mycket i avgifter, säger han.

Problem att parkera bilarna

Arne Olson kommer att överklaga även Transportstyrelsens beslut och hoppas i framtiden att han och grannarna ska kunna parkera bilen på Lillvägen. Just nu gäller tre olika förbud att parkera; totalt förbud på hela gatan alla dagar och olika förbud på fredagar på vissa sidor av gatan.

– Hur har de tänkt sig? Det är som att samhällsplaneringen har brakat ihop, säger han.