ANNONS

Efter bussraseriet: ”Måste visa respekt för det avtal vi har med Nobina”

Genre, kollektivtrafik, skärholmen, Bussar och hållplats
Vega, Svartbäcken, Dalarö, Jordbro.

Flera kommundelar i Haninge drabbas hårt av Nobinas förslag på förändringar i busstrafiken, där flera direktlinjer in till stan försvinner. I början av april ska Haninge kommun lämna in sina synpunkter. Därefter ska landstinget ta beslut.

– Jag måste visa respekt för det avtal vi har med Nobina, som samtliga partier och ledamöter i trafiknämnden står bakom, säger nu trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) till Mitt i Haninge.
ANNONS

Linje 809 Svartbäcken-Gullmarsplan, 809 C Svartbäcken-Stockholm C och 806 Norrby-Gullmarsplan blir inte längre direktlinjer in till Gullmarsplan. I stället får linjerna Farsta strand som slutdestination.

Och buss 810 mellan Jordbro och Gullmarsplan slopas. I stället ska 809, 809 C och 806 gå inom Vega och på så sätt kompensera upp tappet av 810:an. Och Farsta strand blir alltså slutdestination.

Även Dalarö tappar sin direktbuss, linje 869, till Gullmarsplan. Och Svartbäcken tappar även sina direktlinjer till Trollbäcken. De enda ökade turerna in till Gullmarsplan blir de 37 nya avgångarna på linje 807, en linje som enligt förslaget nu ska utgå från Brandbergen.

Så blir det om Nobinas förslag går igenom, som nu är ute på remiss.

Nu kommenterar den högsta ansvariga politikern i frågan, trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M), Nobinas förslag för Mitt i Haninge.

– Jag sätter stort värde på att lyssna in alla de synpunkter som framkommer i den remissrunda som nu pågår och vi följer naturligtvis detta noga, säger han.

Kristoffer Tamsons fortsätter:

– Jag måste också visa respekt för det avtal vi har med Nobina, som samtliga partier och ledamöter i trafiknämnden står bakom. Det är ett avtal som ger Nobina rätt att föreslå förändringar i trafiken och att samråda dessa med kommunen, först därefter kan och bör trafikförvaltningen ge sin syn på de förändringar som föreslås. Jag vill inte föregripa den processen, säger han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.