Trafikljus trasiga i veckor vid farlig korsning

För snart tre år sedan krockade Magnus Johansson själv vid korsningen efter Stuvsta tunneln. Det bortre rödljuset i bilden är trasigt, liksom på två andra platser i korsningen.
För snart tre år sedan krockade Magnus Johansson själv vid korsningen efter Stuvsta tunneln. Det bortre rödljuset i bilden är trasigt, liksom på två andra platser i korsningen.
Magnus Johansson upptäckte att trafikljusen vid Stuvstatunneln var trasiga, och felanmälde saken till kommunen.

Nu har inget hänt – på åtta veckor.

Trafikljusen vid den olycksdrabbade korsningen vid Stuvstatunneln har varit trasiga i mer än två månader. För åtta veckor sedan tröttnade Magnus Johansson och felanmälde till kommunen. Men fortfarande har inget hänt.

– Jag har svårt att tänka mig att alla har gjort sitt jobb när det är möjligt att trafikljuset kan vara trasigt i flera veckor, säger Magnus Johansson.

För tre år sedan krockade Magnus Johansson själv i korsningen. Nu tycker han att det är anmärkningsvärt att kommunen inte ser över ljusen bättre – särskilt i den olycksdrabbade korsningen.

– Det är verkligen onödigt att utsätta trafikanter för fara med trasiga ljus i en korsning, säger han.

Magnus Johansson tycker också att de trasiga ljusen stämmer dåligt överens med nollvisionen mot olyckor i trafiken.

– Trasiga ljus är inget som ökar trafiksäkerheten i alla fall, säger han.

Lars Lantz är ansvarig chef vid kommunen när det kommer till drift av ljusen.

– Trafikljusen fungerar fast det är några lampor som inte lyser. Det är inte helt svart från något håll utan som bilist kan du från alla håll se om du har grönt eller rött, säger han.

Lamphusen är enligt Lars Lantz av en gammal typ och det är därför svårt att få reservdelar.

– Vi har beställt utbyte av lamphus till dagens lamphus med ledlampor. Men jag kan inte säga när det kommer att kunna ske då jag inte har leveransdatum för lamphusen, säger han.