Ny trafikplats börjar byggas på väg 222

Trafikplatsen som byggs i höjd med Nacka gymnasium ska stå klar 2019
Trafikplatsen som byggs i höjd med Nacka gymnasium ska stå klar 2019
En ny trafikplats har börjat byggas på väg 222, Värmdöleden.
Trafikplatsen som byggs i höjd med Nacka gymnasium ska stå klar 2019.

Trafikverket har nu under slutet av november börjat att bygga en ny trafikplats på Värmdöleden, väg 222, kallad trafikplats Kvarnholmen.

Trafikplatsen byggs i höjd med Nacka gymnasium.

Enklare åka bil

När trafikplatsen står klar 2019 ska det enligt Trafikverket bli enklare att åka bil till och från Kvarnholmen via väg 222.

Trafikplats Kvarnholmen får på- och avfarter till och från motorvägen, samt två cirkulationsplatser.

Trafikplatsen är en av flera byggprojekt som planeras på Värmdöleden. Längre österut ska en ny bro byggas som ska ersätta Skurubron. Byggandet av Skurubron börjar 2018 och beräknas stå klar 2021.

Överdäckning

I höjd med Nacka forum ska motorvägen däckas över. När arbetet med att däcka över motorvägen ska påbörjas är inte klart men överdäckningen är tänkt att stå klar när tunnelbanan byggts ut till Nacka om knappt tio år.

Trafikanter som färdas på Värmdöleden kommer att märka av byggprojekten, enligt Veronika Gustafsson, mediekommunikatör på Trafikverket, till en början byggandet av trafikplats Kvarnholmen:

– Vi är måna om att det ska gå bra att ta sig fram. Det är inte helt klart om det blir sänkt hastighet på den här sträckan, säger Veronika Gustafsson, som även säger:

– Det är väldigt spännande för många flyttar in i kommunen, då spelar det roll med fungerande infrastruktur.