Trafikskyltar med fel namn byts ut

På vissa skyltar stavas den nya trafikplatsen Hedvigslund med G i mitten – på andra med K.

– Precis som det finns stavfel i tidningen, blir det fel på våra skyltar, fast det syns ju tydligare hos oss, säger Lars Hedström, pressansvarig på Trafikverket.

Tyresövägens nya trafikplats har fått två olika stavningar på Trafikverkets skyltar. På vissa står det Hedvigslund med G och på andra Hedvikslund med K.

Efter påringningar från en och annan upprörd Tyresöbo ringer Lokaltidningen Mitt i:s reporter upp Trafikverkets presstjänst för att höra hur det ska vara.

Vilken stavning är rätt? Den med G eller den med K?

– Ett klassiskt fel har begåtts när skyltarna tillverkades. Det händer över hela landet lite då och då. I det här fallet är det skylten med K som är fel. Hedvigslund ska det vara, med G, som kvinnonamnet, säger Lars Hedström, pressinformatör på Trafikverket.

Enligt Lars Hedström har entreprenören som byggde den nya trafikplatsen redan rapporterat felet och nya skyltar med den rätta stavningen är beställda.

– Men det kan ta ett par veckor innan de är klara. Men då ska de vara fria från irriterande stavfel, säger han.

Ung man bröt näsan i rånattack

TYRESÖ En man i 18-årsåldern har rånats, enligt en polisanmälan. Klockan var strax efter två natten till förra fredagen när mannen, som var på väg hem, mötte två okända män. Enligt anmälan slog männen honom så att han bröt näsan.

Mannen sprang därifrån och upptäckte då att hans mobiltelefon var borta. Polisen rubricerar brottet som rån.

Det är fortfarande oklart exakt var mannen ska ha blivit rånad.

Ett klassiskt fel har begåtts när skyltarna tillverkades.

Tyresöbo dömd för vansinnesfärd i kohage

TYRESÖ Den 30-årige Tyresö­bo som vid två tillfällen i somras flytt från polisen, första gången i en kranbil, andra gången i en skåpbil, har nu dömts för en rad brott. Några av dem är försök till misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

Den första flykten, i slutet av juli, slutade på Södermalm. Den andra, drygt tio dagar senare, tog stopp i Uddby gårds hage. 30-åringen dömdes enbart för de dramatiska omständigheterna kring flykten ut i hagen. När mannen färdades i kranbilen fanns en till person i bilen och polisen har inte kunnat fastställa vem som körde.

Mannen dömdes till två månaders fängelse, samt skyddstillsyn med krav på att han ska genomgå en behandling mot sitt missbruk.