ANNONS

Inga trafikskyltar vid nyöppnad grundskola

Bristen på trafikskyltar vid den nyöppnade skolan i området Fågelsången upprör.
Bristen på trafikskyltar vid den nyöppnade skolan i området Fågelsången upprör.
Vid terminstart öppnade en ny grundskola i området Fågelsången och boende har uppmärksammat att det saknas trafikskyltar. Nu svarar trafik- och fastighetsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L) på kritiken.
– Det optimala hade varit om allt fanns på plats vid skolstarten, men detta hanns inte med och det måste vi självklart ta lärdom av, säger hon.
ANNONS

En ny, tillfällig, grundskola har öppnat i området Fågelsången – men några trafikskyltar som uppmanar till att sänka hastigheten och varnar för skolbarn finns inte i sikte.

Detta har upprört boende i området och trafik- och fastighetsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L) svarar nu på kritiken.

– Vi investerar just nu upp mot 2 miljarder på skolbyggnationer. I somras var det totalt 1 300 elever på olika skolor som var tvungna att byta lokaler. Det optimala hade varit om allt fanns på plats vid skolstarten, men detta hanns inte med och det måste vi självklart ta lärdom av.

Känns inte detta som en sak att prioritera?

– Självklart, men vi har ändå gjort en hel del gällande trafiken. Vi har försett skolan med material för rekommenderade vägar att ta sig till skolan, och vi arbetar för att skapa ytterligare avlämningsytor. Det är samma entreprenör som sköter båda, men det är ingen ursäkt. Vi skulle haft det på plats.

Arbetet inleds på måndag

Trafikarbetet i området påbörjas nu på måndag 10 september och kommer att pågå under de kommande veckorna. Förutom skyltarna ska även två övergångsställen höjas upp och vägen ska omregleras till 30 kilometer i timmen.

– Vi kommer även att måla i körbanan för att uppmärksamma att det finns en skola i området. Jag förstår folks besvikelse. Vi ska självklart ha så säker trafik att barn inte kan skada sig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.