Stora trafikstörningar efter bussexplosionen

Långa köer är att vänta i Stockholmstrafiken efter bussbranden vid Klaratunneln i stan.
Långa köer är att vänta i Stockholmstrafiken efter bussbranden vid Klaratunneln i stan.
Den norra delen av Klaratunneln är avstängd efter söndagens bussbrand och stora trafikstörningar väntas i måndagens morgontrafik.
Värst väntas situationen bli för fordonstrafiken söderifrån in mot stan.

Efter söndagens olycka – där en buss fattade eld precis utanför Klaratunnelns infart vid Tegelbacken i centrala Stockholm – väntas nu stora trafikstörningar under måndagen.

Allra värst blir det troligen in mot Stockholm söderifrån eftersom den norrgående tunneln är avstängd i väntan på att Stockholms stad ska genomföra säkerhetsbesiktningar.

Tidigast i eftermiddag beräknas trafiken kunna släppas på, men avstängningarna kan bli kvar längre än så.

– Det beror på vad besiktningarna visar, säger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret i Stockholms stad.

Gastuber kan ha tagit eld

Ännu finns ingen klar bild om hur branden startade, men polisen misstänker att bussen – som drevs på biogas – fattade eld efter att gastuberna på bussens tak sammanstött med tunnelninfarten, skriver Svt Stockholm.

SL och bussbolaget Keolis kommer under måndagen inleda interna utredningar om olyckan.

– Planeringen är inte klarlagd, men det är klart att det här genererar frågor intern. Biogas som bränsle har ju analyserat och bedömts utifrån risker, men det kommer vi behöva gå igenom igen med möjlighet att förnya den bedömningen, säger Henrik Palmér, på SL:s presstjänst.

Utreds som arbetsmiljöbrott

På måndagsmorgonen fanns ingen uppdatering av läget för busschauffören som fördes till sjukhus med allvarliga skador i samband med olyckan.

Enligt polisen utreds händelsen som ett arbetsmiljöbrott och en anmälan om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik är upprättad.