ANNONS

Trafikverket vill få bort ”bosättare” från Västerhaninge

ANNONS

Återigen har en bosättning etablerats i gångtunneln under Västerhaninge station.

Trafikverket vill nu att kronofogden ingriper mot bosättningen. I sin ansökan om hjälp med särskild handräckning skriver Trafikverket att ”bosättarna bland annat ockuperar toaletten på pendeltågsstationen” och att en del ”gör sina behov utanför stationen”.

Det uppges i handlingarna att folk som går förbi är mycket upprörda, och känner sig otrygga att vistas i området.

En ansökan om särskild handräckning har inlämnats till kronofogden. Polisen ska vara vidtalad och ska vara behjälplig med identifiering, enligt Trafikverket.

Mitt i har under året skrivit om det förra nattlägret som etablerades i tunneln i vintras. Vissa nätter sov människorna under väldigt kalla förhållanden. Det skedde även trakasserier mot lägret. Bland annat blev det nedsprutat med en brandslang en natt, och madrasser har också tänts på.

”Det var bara tur att ingen blev skadad. Bosättningen flyttades då men är nu åter på plats igen. Vi är mycket angelägna att få hjälp med att avhysa dessa personer och deras tillhörigheter”, skriver bland annat Trafikverkets handläggare i ansökan till kronofogden.

17 november berättade Mitt i Haninge att kommunen från och med i höst direkt kommer att medverka för en avhysning om en ny boplats etableras som i fallet med Västerhaninge station.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.