ANNONS

”Tråkigt att vi har olika bilder”

Backens förskola, Solna stad
"Vi har fått synpunkter på gården", säger förvaltningschefen Alessandra Wallman.
Föräldrarna säger att de flera gånger påpekat att förskolan Backens gård varit eftersatt. "Tråkigt att vi har olika bilder", säger Alessandra Wallman på Solna stad.
ANNONS

Föräldrarna fick inget gehör när de påpekade förskolans brister i utomhusmiljön. Till slut tog de saken i egna händer och skapade en föräldragrupp som drev upprustningen av gården tillsammans med förskolans pedagoger.

Föräldrarna la ner många timmar på arbetet och bekostade en del av upprustningen själva. Efter initiativet riktar de nu kritik mot Solna stad som de menar inte satsar tillräckligt med pengar på förskolornas gårdar.

Alessandra Wallman är tillförordnad chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Solna. Hon känner inte igen bilden att anledningen till projektet skulle ha varit för att det riktats kritik mot att förskolans gård varit eftersatt.

– Jag har inte fått det beskrivet för mig på det sättet. Det var ett initiativ från föräldrarna som ville engagera sig kring gården och ett gemensamt projekt som handlade om samarbete mellan förskolan och hemmet, säger Alessandra Wallman, som medger att det funnits kritik mot att gården varit eftersatt.

– Ja, vi har fått synpunkter på gården och därför startades projektet. Vårdnadshavarnas engagemang såg vi som positivt men förbättringarna var inte avhängt det.

Föräldrarna menar att det till och med funnits spikar som stuckit upp ur plankor tidigare?

– Jag känner inte till exakt hur det sett ut på just den gården. Däremot gör vi årliga genomlysningar av gårdarna och åtgärdar- och justerar de saker som uppkommer. Vi för en ständig dialog med förskola, personal och vårdnadshavare om vad de önskar.

ANNONS

Vilken standard ska en förskolegård hålla i Solna stad?

– Förskolegårdarna ska vara ändamålsenliga och inbjuda till lek och kreativitet. Det är pedagogerna som uppmuntrar till nyfikenhet och skapar förutsättningar för en lärande miljö. Varje år gör staden en översyn av gårdarna så att de är trygga och säkra.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.