ANNONS

11-åring trampade i hål på Mörbybadet – skidresan inställd

Mörbybadet, hål, fot, kon, Danderyd
Hälen och hålet. Nu ska kommunen åtgärda hålet på Mörbybadet omgående.
Victor Lagerlöf, 11, trampade ner i ett hål i golvet på Mörbybadet och skadade foten. Nu anser föräldrarna att olyckan inte behövt ske. Hålet felanmäldes till Danderyds kommun för över ett halvår sedan.
ANNONS

– Jag tycker att det är förjäkligt att kommunen inte har löst det här tidigare. Det springer barn där dagligen och nu är det snart sportlov och då kommer ännu fler barn att vara på badet, säger Anna-Carin Lagerlöf som är mamma till Victor.

Hålet är i skvalprännan bredvid bassängen då det saknas en bit galler. Felanmälan har gjorts till Danderyds kommun flera gånger sedan i augusti.

Olyckan ägde rum i söndags under en simtävling som arrangerades av Danderyds sim som bedriver sina träningar på Mörbybadet.

Victor fick tillbringa söndagskvällen på Danderyds närakut som slutade med sex stygn i foten.

– Han skrek som en tok men det gick bra till slut. Det som också gör mig förbannad är att vi får ställa in hans resa till Alperna på sportlovet, det är verkligen jättetråkigt, säger Anna-Carin Lagerlöf.

Avspärrat med kon

Mörbybadet drivs av bolaget Befair som hyr anläggningen av Danderyds kommun.

– Jag tycker såklart att det är jättetråkigt att pojken har skadat sig. Vi hoppas ju att ingen ska skada sig hos oss, vaken barn eller vuxna, säger Markus Söderman som är VD på Befair.

I väntan på att hålet ska åtgärdats har en kona har placerats över hålet. Den stod inte på plats då olyckan ägde rum.

– I och med att olyckan ändå har hänt då är det uppenbart att avspärrning inte var nog, säger Markus Söderman.

ANNONS

Mörbybadet, hål, fot, kon, Danderyd

Brustit i rutinerna

Det är Danderyds kommun som är fastighetsägare och ansvarar för reparationer på Mörbybadet.

Kommunens rutiner säger att de ska titta till felet inom sju dagar från att en felanmälan kommer in.

– Vid akuta fel åtgärdas det direkt. Akuta fel kan vara elfel eller att det står och sprutar vatten. Det här var inte ett akut fel, säger Kristin Åberg Nilsson som är fastighetschef på Danderyds kommun.

Ska lagas på stört

Efter att Mitt i har kontaktat kommunen har Kristin Åberg Nilsson kontaktat entreprenören som ansvarar för att åtgärda denna typ av felanmälningar i kommunens fastigheter för att se vad som har hänt.

Det visar sig att ärendet har stannat upp hos entreprenören som nu kommer att skärpa sina rutiner för att minimera risken att det händer igen.

– Det som har inträffat är oerhört olyckligt och jag beklagar att pojken har drabbats i det här fallet, säger Kristin Åberg Nilsson.

Som fastighetsägare kommer vi omgående se till att byta den gallersektion som är trasig samt byta gallret i sin helhet för att säkerställa funktionen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.