VBK:s nya tränare Daniel Melki: ”Vi kan slå alla i serien”

Det rör på sig i Vallentuna BK. Daniel Melki är ny tränare.
Det rör på sig i Vallentuna BK. Daniel Melki är ny tränare.
Om ett par veckor drar det ihop sig till derby mellan Vallentuna BK och Brottby SK.
Båda två ligger under strecket i div 3 norra Svealand.
Men Daniel Melki, VBK:s nya tränare, tror att de kan vinna över alla lag i serien.

Mitt i säsongen möbleras det om inom Vallentuna BK:s herrlag. Efter midsommar slutade tränaren Nercy Tourang och ersattes av Daniel Melki. Och i morse meddelade laget att de övertagit Brottbys mittfältare Peiman Palehvan.

För Brottby har det under de senaste säsongerna gått fort. Laget har på två säsonger klivit från division 5 till trean. Nu förlorar de en spelare som under 100 matcher för laget gjort 75 mål och 82 assist.

Återvänder till Vallentuna BK

– Peiman ville till oss, han kände att det är en bra miljö för honom. Han har ju ett förflutet i Vallentuna och han vill vara hos oss sista halvan av säsongen, säger Daniel Melki.

Den nya tränaren har senast varit huvudtränare i Södertälje FK men har spelat för VBK när de låg i division 2. Han har också varit akademichef och spelat för IK Frej.

Trots att VBK ligger näst sist i tabellen tror han att deras möjligheter att ta sig uppåt och därmed ta sig förbi Brottby nu är stora.

Jag tror att vi kan slå Brottby och alla andra lag och det med marginal.

Daniel Melki

– Gruppen är rätt ny för mig. Men jag tror vi kan slå Brottby och alla andra lag i den här serien och det med marginal. Nu har vi fått in Peivan. Det är inte så att en enda spelare kan göra under. Men en bra dag kan vi slå alla i serien.

Varför ligger ni då näst sist?

– Jag kan inte historiken eftersom jag själv är ny. Har bara sett spelarna i träning men jag tror absolut att vi kan vinna serien.

Den 28 augusti är det lokalderby mot Brottby. Hur viktig är den matchen för er?

– Det är åtta matcher kvar av säsongen och fyra poäng att slåss om. Grottar man ner sig för mycket i att det är derby kan det gå för långt. Klart det är en viktig match men det är de andra sju matcherna också. Jag hoppas att både vi och Brottby spelar kvar i trean. Jag hoppas verkligen att varken vi eller de åker ut. Men den 28 augusti kommer vi att slå dem.

Du låter kaxig?

– Jag är rätt självsäker. Spelarna är på, de är med mig.