ANNONS

Trång bostad ofta hyresrätt

ANNONS

STOCKHOLM Extrem trångboddhet, minst tre personer på 40 kvadratmeter, är vanligare bland stockholmare som bor i hyresrätt än bland dem som bor i bostadsrätt, visar en ny rapport från Hyresgästföreningen region Stockholm.

Av hushållen som har en hyresrätt räknas 3,9 procent som extremt trångbodda, medan motsvarande siffra för bostadsrätter är 2,4 procent. Hur stor andel som är extremt trångbodda varierar kraftigt mellan stadsdelarna. De stadsdelar som räknas som mest trångbodda är Järva­området, Skärholmen, Rågsved samt vid Universitetet och Tekniska högskolan.

10 000

Bostäder för studenter saknas för att möta behovet i länet, enligt Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO. De senaste två åren har det byggts 700 studentbostäder i länet.

Enligt rapporten anser 24 av 26 kommuner av de har ett underskott av små hyresrätter och studentbostäder. Ändå är det bara 11 av kommunerna som planerar nybygge av studentbostäder under de kommande två åren.

Hälften av studenterna har haft bekymmer med sin boendesituation. Var tionde uppger att boendekrisen påverkat studievalet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.