ANNONS

Trängselskatten blir kvar

Anna Hadenius och Anna Rheyneuclaudes Kihlman fick negativt besked på sin begäran att Lidingöborna skulle få köra till Ropsten utan att betala trängselskatt.
Anna Hadenius och Anna Rheyneuclaudes Kihlman fick negativt besked på sin begäran att Lidingöborna skulle få köra till Ropsten utan att betala trängselskatt.
Det skulle bli orättvist om Lidingöborna slapp trängselskatt. Så resonerar finansdepartementet och näringsdepartementet som säger nej till Lidingö stads begäran om att trafik till och från Ropsten inte ska behöva betala trängselskatt.
ANNONS

I september avskaffades den så kallade Lidingöregeln, som gjorde det möjligt för Lidingös bilister att att nå riksvägnätet utan att behöva betala trängselskatt.

Det ledde till upprörda känslor i kommunen. Kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, Anna Rheyneuclaudes Kihlman och stadsdirektör Anna Hadenius skickade ett brev till finansdepartementet och näringsdepartementet där de begärde att Lidingöborna åtminstone ska kunna köra bil till t-banan i Ropsten eller Ropstens infartsparkering utan att betala trängselskatt.

Men nu har de alltså fått ett tydligt sva där departementen skriver att de inte har för avsikt att undanta bilisterna från trängselskatten.

Man hänvisar till vad som är rättvist: ”Många andra stockholmare, både de som bor innanför tullarna och de som bor utanför trängselskattezonen, måste också åka med andra kollektiva färdmedel för att ta sig till tunnelbanan”, skriver departementen i svaret och fortsätter: ”Om man skulle införa en flerpassageregel för att möjliggöra hämtning och lämning vid Ropsten samt infartsparkering skulle det således skapa orättvisa i förhållande till andra som på andra ställen vill ta sig in i trängselskattezonen med bil”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.