ANNONS

Trångsunds seger: Stortorpshallen kan få wifi

Med wifi får Trångsunds IF lättare att liverapportera under matcher.
Med wifi får Trångsunds IF lättare att liverapportera under matcher.
Rasmus Lenefors, (S), gruppledare för socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden.
Rasmus Lenefors, (S), gruppledare för socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden.
Stortorpshallen i Trångsund är i dag utan uppkoppling, vilket ställer till det för idrottsföreningarna. Nu ser det ut att kunna bli ändring på detta, efter att politikerna lyssnat på föreningarna.
ANNONS

Trådlös uppkoppling i ishallen har blivit närmast en nödvändighet i dag. Avsaknad av wifi gör det inte bara svårt att ringa och sms:a, utan ställer också till det för idrottsföreningar som behöver rapportera in liveresultat under pågående match.

Stortorpshallen i Trångsund saknar i dag wifi, men efter att Rasmus Lenefors, gruppledare för Socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden, pratat med Trångsunds IF kan det komma att bli ändring på det. Vid nämndens sammanträde i december lade han fram ett förslag om att wifi-möjligheterna i hallen ska utredas.

– Förutom att vi ser det som en viktig fråga för att främja föreningslivet så ser vi det också som en jämlikhetsfråga. Samma möjligheter ska finnas i alla delar av kommunen och där har vi sett att de som bor i den östra delen ibland känner sig mindre prioriterade. För oss är det är viktigt att man känner att hela Huddinge är en bra kommun att bedriva verksamhet i, säger Rasmus Lenefors, (S).

Övriga nämnden ställde sig bakom förslaget, som därmed klubbades igenom.

– För vår del är vi glada att över att kunna påverka även i opposition och att nämnden ser och förstår att det här är viktigt. Det är roligt att få igenom detta när Trångsunds IF uttryckte att det här ställde till problem, säger Rasmus Lenefors, (S).

I förslaget ingår också att se över om wifi kan installeras i andra kultur- och fritidsanläggningar som i dagsläget saknar det. När – eller om – wifi kan komma på plats går inte att säga. Tjänstemännen i kommunen ska först titta på hur det hela skulle kunna ordnas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.