ANNONS

Trångt för Tvärbanan genom Kista

Genom Kista kommer Tvärbanan att behöva samsas med bussar, bilar och annan trafik.
Genom Kista kommer Tvärbanan att behöva samsas med bussar, bilar och annan trafik.
Det kan bli trångt på Kistagången när Tvärbanan ska samsas med såväl bussar som allmän biltrafik. Det anser Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.
ANNONS

I december fanns chans att lämna synpunkter på det förslag till detaljplan som stadsbyggnadskontoret lagt fram för hur Tvärbanan ska dras genom Kista.

Kistagrenen är tänkt att gå från Ulvsunda industriområde via Ursvik och Kista till Sollentuna.

Det är tänkt att Tvärbanans spårvagnar ska dela körfält med bussar och allmän trafik i södergående riktning på Kistagången. I norrgående riktning på den gatan ska spårvagnarna dela körfält med enbart bussar.

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd betonar i sitt remissvar att det kan bli trångt på Kistagången. Redan i dag är det problem för bussar att ta sig fram här. Nämnden vill i första hand att stadsbyggnadskontoret är uppmärksam på dessa problem i den fortsatta planeringen.

Vid Jan Stenbecks torg och vid Grönlandsparken finns planer på bostäder som hamnar nära spårvägen. Här är det viktigt att åtgärder vidtas så att inte spårtrafiken bullrar för mycket, anser stadsdelsnämnden. Annars är stadsdelsnämnden överlag positiv till att Tvärbanan dras genom Kista.

Klart är Kista får två hållplatser, en i Kista centrum och en vid Kistamässan. En alternativ sträckning till Ärvinge utreds men det förslaget är ännu inte klart. Byggstarten av Tvärbanans Kistagren är planerad till 2017.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.