ANNONS

Tråsättraskolan segrade i skol-SM i innebandy

Tråsättraskolan
Laget som säkrade SM-guldet hemma i Åkersberga sporthall.
Tråsättraskolan
Här hyllas guldlaget på skolgården efter triumfen i skol-SM.
Innebandy är en stor sport bland eleverna på Tråsättraskolan i Åkersberga. Det syns på skolan, på rasterna, och även när slutspelet i skol-SM avgjordes i Åkersberga sporthall i helgen. Efter straffavgörande i finalen stod Tråsättraskolans niondeklassare som segrare inför hemmapubliken.
ANNONS

– Ja, intresset för innebandy är jättestort i hela skolan och det är många som spelar här i skolan och på fritiden. Just de här i laget är ett gäng grabbar som har ett extra tydligt brinnande intresse. Flera av dem spelar tillsammans i Ackers så de är ganska sammansvetsade, säger Susanne Falestål, idrottslärare, som coachade laget till seger tillsammans med skolvärden Robin Gärbrand.

Har vunnit DM två år i rad

Tråsättraskolan har ingen idrottsprofil, men killarna som vann SM nu har ändå lyckats vinna skol-DM två år i rad, när de gick i 7:an och i 8:an.
– Då anmälde vi dem till skol-SM och där har de gått igenom hela turneringen obesegrade. Det är nio killar från nian och två från åttan, säger Susanne Falestål.

Slutspel inför hejande kompisar

Efter seger i gruppspel 1 och gruppspel 2 var Tråsättraskolan ett av fyra lag som nådde slutspel. Hemma i sporthallen, inför hejande kompisar, blev det seger även i semifinalen. I finalen blev en motståndarna från Bankeryd en tuff uppgift.

Tråsättraskolan

Tråsättraskolan var kallast när finalen skulle avgöras på straffar. Foto: Tråsättraskolan

– Ja, det stod 3–3 vid full tid. Efter förlängning blev det straffar och där vann vi, säger Susanne Falestål.

Innabandyklubbor i stället för mobiler

Skolans rektor Annika Weimer gläds åt framgången och åt det stora innebandyintresset som gör att innebandyklubbor snarare än mobiler dominerar på rasterna för många av eleverna.

Tråsättraskolan

Laget som vann SM firades med tårta. Foto: Tråsättraskolan

– Innebandy har blivit jättestort och de spelar tillsammans, stora som små, både ute och inne i korridorerna. Någon enstaka gång har jag tänkt att oj, oj, oj, nu blir det märken i golvet – men nu finns det bara glädje! säger hon.

ANNONS

Tråsättraskolan

SM-guldtårtan. Foto: Tråsättraskolan

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.