ANNONS

Trasiga avloppsrör lockade råttor till tvättstugan

Vid stambytet på fastigheten i Rågsved upptäcktes att avloppet var trasigt. När det skulle lagas letade sig flera stora råttor upp i tvättstugan.

– Jag blev helt paff, säger en hyresgäst som lyckades filma en råtta.
ANNONS

För en hyresgäst i Rågsved blev tvättstugekvällen i förra veckan en skräckfylld upplevelse. När han kom in i tvättstugan tyckte han att det luktade illa och såg en död råtta ligga på golvet.

– Jag blev helt paff. Plötsligt såg jag två stora råttor som sprang vid mina fötter. Jag gick i väg och när jag kom tillbaka var den döda råttan borta, berättar hyresgästen.

Han berättade också för sina grannar. Han tog en granne med sig ner till tvättstugan och de lyckades filma en av råttorna. Hyresgästen kontaktade även fastighetsägaren.

– De har renoverat och det finns ett hål bakom avloppsröret, som inte är igengjutet. De har satt dit en låda med råttgift, men hålet är inte tätat, säger hyresgästen.

Han har sett minst fyra råttor i tvättstugan den senaste tiden och tycker att det känns väldigt olustigt.

– Jag lämnade min tvätt kvar där, råttor kan ju sprida sjukdomar, säger han.

Det är hyresvärden Einar Mattsson som äger fastigheten.

– Vid renoveringen av stammarna filmade vi i avloppsrören på källarplanet för att se hur avloppet mår. På ett eller två ställen höll det på att gå av så vi var tvungna att öppna och byta ut bitar av avloppsrören och sätta dit nya, säger Joakim Nilsson, platschef.

I samband med det uppmärksammade de att det fanns råttor och kontaktade Anticimex.

ANNONS

– Avloppet är lagat och hålet är igengjutet. Det tog kanske tre till fyra arbetsdagar innan det var klart. Det finns råttor i vårt avloppssystem och troligtvis har de bott i avloppet. När vi öppnade upp hittade de ut. Men nu finns det inget hål kvar där de kan komma upp, säger Joakim Nilsson.

Det är ju obehagligt att komma in i tvättstugan och se råttor. Borde ni inte ha informerat om det här?

– Det är allttid lätt att vara efterklok. Vi har också krav på oss att tvättstugan ska vara tillgänglig under stambytet. Men vi satte upp informationsblad i portarna att vi hade råttproblem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.