17 trasiga lampor på 700 meter

Mörkret lägger sig över Hallonbergen. Bokstavligt talat. På en kort gångsträcka, från centrum till bron över till Bergshöjden, har Sundbybergsbon Sunniva Åman räknat till inte mindre än 17 trasiga gatulampor.

Längs sträckan från Skolgången intill Hallonbergen centrum ut till Rissneleden, en promenad på cirka 700 meter, är inte mindre än 17 gatulampor trasiga.

– På vägen ner mot busshållplatsen är det helt kolsvart och snart kommer där vara jättehalt, säger Sunniva Åman som har bott i Hallonbergen i 26 år och tröttnat på att kommunen inte tar hand om belysningen.

För tre veckor sedan ringde hon för att felanmäla lamporna. Men än har inget hänt.

– Flera av lamporna var dessutom trasiga redan förra vintern. Det är under all kritik, säger Sunniva Åman.

Becksvart på många platser

Sunniva gav sig därför ut på en promenad från Hallonbergen centrum ut till Rissneleden och filmade mörkret och de trasiga lamporna. Längs flera sträckor där det dessutom är brant och kommer att bli halt i vinter, är det helt becksvart.

Sunniva Åman gick och filmade längs gångvägen (markerad i rött) från Skolgången intill hallonbergen C ut till Rissneleden.

– Jag vill veta varför de struntar i Hallonbergen och vems ansvar det är att fixa de här lamporna, säger Sunniva Åman.

Enligt kommunen ligger de flesta av gång-och cykelbanorna i Hallonbergen på Förvaltarens mark.

Anders Sundqvist på Förvaltaren berättar att de nu har lagt en beställning hos sin elfirma att de ska gå igenom hela Förvaltarens mark i Hallonbergen.