Trasiga rulltrappor kan ta tid att reparera

Tomas Eriksson (MP) ska prata med entreprenörerna för att lösa problemen med rulltrapporna
Tomas Eriksson (MP) ska prata med entreprenörerna för att lösa problemen med rulltrapporna
Tomas Eriksson (MP) landstingsråd Landstinget i Stockholms län ska styras av Alliansen och Miljöpartiet. Bild från presskonferensen där de presenterades.
Tomas Eriksson (MP)
Rulltrapporna står still.
Rulltrapporna står still.
Rulltrapporna i Rinkebys t-bana har stått still i snart en vecka och många Rinkebybor har uttryckt sitt missnöje.
Regionråd Tomas Eriksson (MP), som ansvarar för tillgänglighetsfrågor, kommer att besöka t-banestationen på torsdagen.

Rulltrapporna i Rinkebys t-bana har varit trasiga i snart en vecka och på onsdagen fanns bara en rulltrappa att tillgå för resenärer. Regionens operatörer jobbar med att lösa problemet, men det kan ta tid.

– Jag har varit i kontakt med förvaltningen och beskedet är ganska nedslående, säger Tomas Eriksson (MP), regionråd, och bland annat ansvarig för tillgänglighetsfrågor i kollektivtrafiken.

En av rulltrapporna är föremål för en långtidsreparation som Tomas Eriksson uppskattar kommer pågå i flera veckor. En annan väntas vara lagad under nästa vecka. En tredje går, men bara ned och går inte att ställa om så att den går upp.

Många arga mejl

Regionen har fått många mejl från Rinkebybor som är upprörda över situationen. I morgon, torsdag, kommer Tomas Eriksson att vara på plats på tunnelbanestationen.

– Jag ska åka dit och prata med människor där. Jag har uppfattat korrespondensen från medborgarna som att det finns ett missnöje, säger han.

Ska även prata med entreprenörerna

Ett problem med rulltrapporna i staden är enligt Tomas Eriksson att det av ekonomiska skäl inte finns någon reservdelsbank. I stället måste reparatörerna beställa reservdelar när en rulltrappa går sönder, vilket kan ta lång tid.

– Det blir ett konkret tillgänglighetsproblem för människor i deras vardag. Det är inte tillfredsställande som det ser ut i Rinkeby, men inte heller tillfredställande som det ser ut överlag.

– Jag tog över området för tillgänglighetsfrågor efter valet och har egentligen hela tiden sett ett missnöje från medborgare där man upplever att rulltrapporna står still mer än de rör på sig.

Han kommer nu därför att sätta sig ner och prata med entreprenörerna, Kone och Thyssenkrupp, som har hand om skötseln av rulltrapporna i staden.

– Vi kommer att prata med entreprenörerna om hur vi kan få det här att fungera bättre.