ANNONS

Tre anmälningar om våldtäkt på 10 dagar

Bara i september har tre unga kvinnor utsatts för våldtäkt och våldtäktsförsök i Huddinge. Polisen är förtegen om detaljerna kring fallen.
ANNONS

En natt i början av september blev en kvinna i 20-årsåldern överfallen vid Stuvsta centrum när hon var på väg hem till sin pojkvän. Mannen drog ner kvinnan till marken, men hon gjorde motstånd och lyckades fly därifrån.

– Vi har inte gripit någon misstänkt, men vi har lyckats säkra spår från brottsplatsen, säger förundersökningsledaren Johan Winell.

Veckan därpå, den 14 september, blev en annan ung kvinna drogad och våldtagen på ett hotell i Kungens kurva. Flera omständigheter är oklara, men polisen rubricerar händelsen som grov våldtäkt.

Bara några dagar efter våldtäkten på hotellet skedde nästa. Den här gången i Vårby gård.

– En ung kvinna blir förföljd av en okänd man när hon stiger av tunnelbanan vid Vårby gård. Vid fotbollsplanen blir hon attackerad, säger Johan Winell.

Kvinnan gjorde motstånd och lyckades ta sig ur gärningsmannens grepp. Hon flydde in till ett trapphus på Bäckgårdsgatan i hopp om att kunna gömma sig där, men våldtäktsmannen var tätt efter henne.

– Han springer efter kvinnan och hittar henne i trapphuset. Där fullbordar han våldtäkten.

Trots att våldtäkten skedde i en trappuppgång till ett flerlägenhetshus finns det inga vittnen. Polisen har knackat dörr utan resultat.

– Kvinnan har skrikit och ropat hjälp, men ingen tycks ha hört något.

ANNONS

Hur går utredningen?

– Den går framåt och vi har samlat in material. Vad det är kan jag inte berätta, men det ser positivt ut.

Mannens tillvägagångssätt att han jagar kvinnan och inte ger upp tills han hittar henne. Vad säger det om honom?

– Jag är ingen beteendevetare, men det känns som att han är manisk. Sättet som han har våldfört sig på kvinnan tyder på att han gjort det här förut. Och att våldtäkten i Vårby inte kommer att vara den sista heller.

Fakta

Gärningsmännen på fri fot

18 september: Natten till torsdagen blir en kvinna i 20-årsåldern våldtagen i ett trapphus på Bäckgårdsgatan. Ingen gärningsman är gripen.

14 september: En kvinna i 20-årsåldern blir drogad och våldtagen på ett hotell i Kungens kurva. Ingen gärningsman är gripen.

8 september: En kvinna i 20-årsåldern blir överfallen och nerdragen till marken av en okänd gärningsman vid Stuvsta torg. Kvinnan lyckas fly. Ingen gärningsman är gripen.