Tre brandattentat mot polisstation

Närpolisens station i Jakobsberg har på en vecka utsatts för tre brandattentat.

– Det är bedrövligt, säger närpolisen ­Roland Borgström.

Natten till torsdagen den 22 augusti attackerades närpolisstationen i Jakobsberg av okända gärningsmän som bröt upp ett fönster och startade en brand inne i lokalen. Polisen betraktar händelsen som mordbrand.

– Vi har tvingats utföra saneringsåtgärder på grund av rökskador, säger Roland Borgström.

Polisen förstärkte bevakningen efter attentatet och personal fanns inne i lokalerna när en andra brandattack genomfördes natten mot den 26 augusti.

– Det var en molotovcocktail som kastades mot en ruta. Elden hann aldrig ta sig. Fyra svartklädda personer observerades och de finns filmade. Det är dessa fyra vi jobbar mot nu, säger Roland Borgström.

Den händelsen rubriceras som försök till mordbrand. Natten till fredagen var det dags igen. Även då kastades en molotovcocktail – en glasflaska fylld med bensin – mot polisstationen. Elden tog sig dock inte och det saknas vittnen till händelsen.

– Vi håller på att analysera övervakningsfilmerna från natten, säger Roland Borgström.

Polisen misstänker att attackerna mot stationen har samband med de bilbränder som inträffat i Järfälla den senaste tiden. Natten mot torsdagen totalförstördes sex bilar och åtta skadades vid en brand i en carport på Agronomgränd i Viksjö. Natten innan förstördes två bil­ar och två blev skadade på Andebodavägen i Viksjö.

Vi har tvingats utföra sanerings­åtgärder.