Tre greps efter rån av värdetransport

På måndagen i förra veckan rånades en värdetransport i Rotebro.

Efter en intensiv jakt kunde tre män i 20-årsåldern gripas i en lägenhet.

Runt klockan halvnio på morgonen för en dryg vecka sedan slog tre maskerade rånare till mot en värdetransportbil. Beväpnade med pistolliknande föremål tvingade trion till sig en värdeväska i närheten av köpcentret på Konsumentvägen.

De åkte sedan iväg i en bil. Strax därefter hittade polisen en bil i närheten av Rotebro station som kunde kopplas samman med rånet.

Fordonet ska ha blivit stulet under natten till måndag. En större jakt tog vid och ett tiotal polispatruller deltog i sökandet. Tre män mellan 21 0ch 26 år kunde snart gripas i en lägenhet.

– De greps ett par timmar efter rånet, säger Anette Öberg, chef vid utredningsroteln hos Norrortspolisen.

De misstänkta, som är hemmahörande i Upplands Väsby, häktades i torsdags.

– Nu arbetar vi med tekniska undersökningar och vittnesförhör. Vi har en större personalgrupp som jobbar med att säkra bevisning, säger Anette Öberg.

I samband med jakten ska också en civilklädd polis ha avlossat ett varningsskott i Norrviken, skriver Aftonbladet.

Polisen ska ha följt efter ett fordon som de misstänkte kunde ha koppling med rånet eftersom det passade in i beskrivningen.

När bilen stoppades ville en av personerna inte stiga ur fordonet och verkade leta efter något.

Civilpolisen upplevde situationen som hotfull och avlossade då ett varningsskott varpå personen klev ur.

De två personerna i bilen är inte misstänkta för något brott.

Fakta

Två kända svenska rån

Postrånet, 1979: Två rånare med Elvis- och John Travolta-masker rånade ett postkontor på Döbelnsgatan. Vild jakt med skottlossning. Rånarna greps senare i Göteborg.

Helikopterrånet, 2009: Rånarna använde helikopter för att ta sig in i värdedepån i Västberga. Sju personer har dömts för inblandning, men bytet, uppskattat till 39 miljoner, har aldrig hittats.