Det var vid 23.23 i tisdags förra veckan som polisen larmades genom flera samtal om skottlossning i Bagarmossen, där en pojke i de övre tonåren sköts till döds.

På plats försökte sjukvårdskunnig allmänhet inledningsvis ge första hjälpen på plats för att hålla liv i den svårt skadade tonåringen, men hans liv gick inte att rädda.

Nu har tre personer frihetsberövats.

– De sitter i dagsläget frihetsberövade, säger åklagare Daniel Insulander till Mitt i på måndagsmorgonen.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten är två av de frihetsberövade under 18 år och misstänks för inblandning i skjutningen. Den tredje personen, som är över 18 år, misstänks för skyddande av brottsling.

Söker vittnen

Nu fortsätter utredningsarbetet med teknisk undersökning, dna-spårning och förhör.

– Polisen efterfrågar ytterligare vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen, säger senior åklagare Daniel Insulander i pressmeddelandet.

Han vill inte kommentera de medieuppgifter som har förekommit om att polisen skulle ha hittat skjutvapen i en skogsdunge i Bagarmossen.

Manifestation

Under söndagen samlades hundratals människor i Bagarmossens Folkets hus för att hedra den bortgångna pojken, skriver SVT. En tillställning med musik, tal och en tyst minut.