Tre idrottssalar öppnas upp för föreningar

Salarna vid Alviksskolan, Mariehällsskolan och Ålstensskolan kan öppnas upp för föreningar
Salarna vid Alviksskolan, Mariehällsskolan och Ålstensskolan kan öppnas upp för föreningar
Nu ska ännu fler idrottssalar vid skolor runt om i Bromma öppnas upp för föreningslivet.
Syftet är att lätta på den stora hallbrist som finns i Stockholm.

Idrottsnämnden och utbildningsnämnden beslutade i juni 2016 i ett gemensamt ärende att öppna upp skolors idrottssalar till föreningslivet. Sedan dess har bland annat hallarna vid Smedslättskolan och Äppelviksskolan öppnats upp även efter skoltid.

Under 2017 kan ytterligare tre skolor i Bromma vara aktuella. Helt säkert är att Alviksskolan kommer att öppnas för föreningslivet. Det beslutet tas på Utbildningsnämnden nästa vecka. Dessutom kan ytterligare två skolor bli aktuella längre fram. Diskussioner förs nämligen om att öppna upp idrottssalar vid både Mariehällsskolan och Ålstensskolan.

– Vår vision är ”skolan mitt i byn” och då är det självklart att idrottssalar och andra fina skollokaler ska kunna användas av stockholmarna även på kvällar och helger, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Mitt i har tidigare även rapporterat om att andra skollokaler, utöver idrottssalarna, kommer att öppnas upp efter lektionstid.

Läs mer: Nu öppnas skolorna upp för föreningslivet

Tanken är att allt från idrottsföreningar och kulturföreningar till bostadsrättsföreningar ska kunna boka en tid i till exempel en aula eller i ett bibliotek.

Mer om ämnet: Föreningar kan ta plats i Abrahamsbergsskolan nästa år