Tre män frias för medhjälp till mord

Polisens rekonstruktion har visat att bilen träffades av 25 kulor.  Foto: Polisen
Polisens rekonstruktion har visat att bilen träffades av 25 kulor. Foto: Polisen
De tre män som åtalats för inblandning i mordet på Turebergs allé i november frias av tingsrätten.

Det var den 25 november förra året som en 32-årig man sköts till döds med ett tiotal skott när han satt i sin bil i Sollentuna.

Senare på kvällen hittade polisen i området Norrviken den bil som användes vid mordet och i den fanns också mordvapnet. Trots det har polisutredningen inte kunnat peka ut vem som låg bakom mordet.

I stället har åklagaren åtalat tre män, mellan 23 och 34 år gamla, för medhjälp till mord. Dna från två av dem hittades på mordvapnet, en AK-47, en så kallad kalasjnikov. Den tredje personen som åtalades var enligt åklagaren den som ordnade bilen.

Men tingsrätten menar att bevisen inte räcker för fällande dom och frikänner alla tre. Inte heller åtalet för grovt vapenbrott anser tingsrätten vara styrkt.

Bilen som användes vid mordet var anmäld som stulen. I samma rättegång åtalade åklagaren också tre personer för häleri. Även där blev domen ett bakslag för åklagaren och alla tre frikändes. Tingsrätten menar att det inte är bevisat att bilen verkligen var stulen utan menar att det kan röra sig om ett försäkringsbedrägeri.

Domen var inte helt oväntad eftersom samtliga åtalade försattes på fri fot efter avslutad rättegång.

Lokaltidningen Mitt i har sökt åklagare Ewa Twengström för en kommentar men hon är på semester.

Fantazyfest på Satelliten

Centrum På torsdag öppnar Multicon, ett konvent med ungdomar som gillar fantazy, på Arena Satelliten.

Det är tredje gången kulturföreningen Swish arrangerar konventet. På fredagen blir det också konsert i den lite speciella genren wizard-rock. Bandet som spelar kallar sig Harry and the Potters och är genrens grundare.

Arrangemanget är helt drog- och alkholfritt och riktar sig främst till personer mellan 13 och 25 år.

Sollentuna En kvinna från Sollentuna har anmält sin vårdgivare för att de inte kunnat ställa rätt diagnos i tid. Det tog nämligen två år innan smärtorna i foten konstaterades vara en elakartad tumör.

När diagnosen väl ställdes var läget så allvarligt att foten var tvungen att amputeras. Kvinnan har nu gjort en anmälan till IVO, inspektionen för vård och omsorg. Nu ska vårdgivaren svara på anmälan innan IVO fattar sitt beslut.

DNA från två av dem hittades på mordvapnet, en AK-47.

Värk i foten visade sig vara Elakartad tumör