Tre män gripna efter knivmordet

En 25-årig man knivhöggs till döds på en gångväg i Stadshagen natten till i lördags.

Tre män, mellan 20 och 30 år gamla, greps samma natt och sitter anhållna mistänkta för mord.

– Spaningsläget ser bra ut, säger Sten-Åke Wranding vid Citypolisen.

Den 25-årige mannen blev överfallen bakom SHIS stödboende på Sankt Göransgatan strax före klockan tre i lördags morse. Mannen knivhöggs i huvudet och fördes med ambulans till sjukhus – men hans liv gick inte att rädda.

– Från början fick vi in samtal om ett bråk, där en person skulle vara skadad. När patrullen kom dit hittades mannen som senare avled, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Samma dag gjorde polisen en husrannsakan i en lägenhet i närheten av mordplatsen och grep tre män i 20–30-årsåldern.

– Det var en kombination av vittnesuppgifter och spårning med hund som gjorde att man hittade dem, säger Sven-Erik Olsson.

De tre männen sitter nu anhållna misstänkta för mord i väntan på häktningsförhandlingen.

– Vi kommer att forsätta förhöra fler personer. Spaningsläget ser bra ut, ­säger Sten-Åke Wranding i Citypolisens våldsgrupp.

I övrigt är han mycket förtegen och hänvisar till den pågående förundersökningen. Han vill till exempel inte gå in på vilken relation de misstänkta ­gärningsmännen kan ha till den mördade 25-åringen.

Även när det gäller motivet och detaljerna kring tillvägagångssättet är han sluten som en mussla.

– Jag kan inte kommentera det just nu.

Flera grannar i huset där männen greps är chockade efter det brutala mordet.

– Det var inte jättekul att vakna upp till det här i lördags. Vi vet ännu inte vilka de inblandade är, tänk om det är en granne eller någon man brukar hälsa på i tvättstugan, säger en ung kvinna till Lokaltidningen Mitt i på söndagen.

Polisens avspärrningar var då borttagna men på mordplatsen – ett 50-tal meter från husets entré – syntes fortfarande spåren av 25-åringens kraftiga blödningar. Tjocka strimmor på gångbanans asfalt mynnade ut i en pöl på gräsmattan bredvid.

– Jag är jättechockad, det känns olustigt att komma hem nu, säger en annan granne som varit borta under helgen.

En som inte skräder orden är ­Anneli Schagerström. Efter två år i huset har hon tröttnat på oroligheterna.

– Det här mordet är inget som förvånar mig. Det är vidrigt att bo här, det är stökigt varje helg med krossade rutor och skumma typer som hänger här. Man ser många som är påverkade av narkotika. Jag känner mig inte alls trygg här, nu vill jag bara flytta härifrån, säger hon.

Många som bor i området passerade blodspåren efter mordet på en gångväg i Stadshagen i helgen.Foto: Johan Kindbom