ANNONS

Tre politiker på väg lämna rödgröna styret

ANNONS

Såväl en av Socialdemokraternas politiska sekreterare, som Centerpartiets politiska sekreterare lämnar sina poster.

Tommy Deogan, som varit riksdagskandidat och C:s politiska sekreterare i Haninge under mandatperioden, bekräftar för Mitt i att han lämnat sin post i Haninge. Enligt Expo anställs han vid SD:s riksdagskansli. Tommy Deogan har också varit ersättare i Kista-Rinkeby stadsdelsnämnd, ersättare i landstingsfullmäktige och ledamot i programberedningen för folkhälsa och psykiatri i landstinget.

Tommy Deogan har även tagit plats som ersättare i partiets distriktsstyrelse i Stockholm och fram tills nyligen arbetat som politisk sekreterare för Centerpartiet i Haninge.

Även Joakim Spångberg (S), fullmäktigeledamot och fram tills nu en sv Socialdemokraternas politiska sekreterare, lämnar. Det bekräftar Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Joakim Spångberg har varit politisk sekreterare i nästan tre år och har haft utkik efter andra jobb. Han går till en byrå och slutar sista november.

Även MP:s politiska sekreterare Hanna Lidström kan vara på väg bort.

Hon är intresserad av andra uppdrag som kan göra det svårt att hinna med uppdraget i Haninge, menar Meeri Wasberg.

– Vi får se i början av nästa år. Hanna kanske fortsätter som vanligt också, säger Meeri Wasberg.

Enligt Meeri Wasberg finns det ingen bakomliggande orsak att så många politiska sekreterare är på väg att försvinna på samma gång.

ANNONS

– Det är inget konstigt, man lämnar inte på grund av missnöje. Det finns inga sådana kopplingar. Och det finns inga problem för oss att rekrytera nya politiska sekreterare.

I våras lämnade fullmäktigeledamöterna Anna Ragnar och Marianne Reinemar MP. Båda sitter i dag som politiska vildar i fullmäktige.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.