ANNONS

Tredje rånet på ett år: ”Orkar inte längre”

Kioskägare i Barkarby rånad tre gånger på ett år
"Det var fullt med folk här utanför, men ingen hjälpte till".
För den kioskägare i Barkarby som utsattes för ett rån i tisdags var det tredje rånet på ett år. Nu berättar han att han överväger att sälja sin butik.
– Jag orkar inte längre, säger mannen, som vill vara anonym.
ANNONS

På tisdagen, strax efter klockan två på eftermiddagen, stannade en moped utanför butiken i Barkarby. I butiken finns bara ägaren, som förväntar sig att några kunder parkerat utanför dörren.

”Ingen hjälpte till”

Istället kommer två maskerade män in med något som ser ut som en pistol, tvingar till sig kassaskåpsnyckeln och länsar skåpet innan de lämnar butiken. Ägaren sprang efter och försökte hålla fast mopeden männen skulle fly på, men då började rånarna vifta med en kniv och ägaren blev tvungen att släppa taget.

– Det var fullt med folk här utanför, men ingen hjälpte till, säger mannen som vill vara anonym.

Mannen har ägt kiosken i två år. Under första året gick allt väl, men i år har kiosken redan rånats två gånger innan i tisdags. Vid ett tillfälle blev han slagen i ansiktet med en pistol. Efter det tredje rånet på ett år överväger butiksägaren nu att sälja hela verksamheten.

– Jag orkar inte längre. Jag trodde inte att sånt här hände i Sverige, säger han.

Psykiska och ekonomiska påfrestningar

Förutom de psykiska påfrestningarna har de upprepade rånen lett till ekonomiska bekymmer. Handläggningstiden hos försäkringsbolaget är lång, och självrisken hög.

Sammanlagt handlar det om trettiotusen kronor som ägaren själv måste betala. För ett av rånen har en ung man gripits och häktats, men även om skadeståndet täcker just det rånet, täcker det inte kostnaderna för alla tre rånen.

ANNONS

Mannen berättar att om han säljer butiken vet han inte vad han ska göra – han och hans fru, och en deltidsanställd, riskerar alla att bli arbetslösa.

– Vem ska betala det? Det här får effekter, både för oss och för Sverige.

Polisen kom till kiosken fem minuter efter att rånarna lämnat platsen. Nu ligger ärendet hos Järfällapolisen och väntar på handläggning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.