ANNONS

Tredje person kan ha mördat Käppalapar

Polisen utesluter inte att en tredje person kan ha mördat den man och kvinna som hittades döda i en lägenhet i Käppala förra torsdagen.

Mycket tyder dock på att det rör sig om ett mord och ett självmord.
ANNONS

Det var vid 22-tiden förra torsdagen som polisen hittade två avlidna personer i en bostad i Käppala. De döda uppges vara en man och en kvinna i medelåldern. En förundersökning om mord i två fall pågår.

I förra veckan obducerades kropparna.

– Vi vet ännu inte vad dödsorsaken är. Vi inväntar analyssvar, säger Towe Hägg, presstalesman vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

– Som jag ser det kan utredningen bara ta två inriktningar, antingen visar det sig att vi har mord i två fall eller mord i ett fall och dödsfall utan brottsmisstanke i det andra, alltså ett självmord, säger hon.

Kan det vara en tredje person som är mördaren?

– Vi kan inte utesluta den möjligheten. Det får utredningen visa.

Polisen har knackat dörr i området. Enligt uppgifter till TT ska grannar ha hört skrik från lägenheten tidigare på dagen. Det ska dock ha varit en orolig anhörig som hört av sig till polisen vilket föranledde att en patrull åkte till adressen.

Det förmodade mordvapnet, en kniv, ska också ha hittats i lägenheten.

– Troligen har mannen tagit livet av kvinnan och sedan tagit sitt eget liv. Ingen annan har varit inne i lägenheten och det har varit låst. Man har också tittat på hur det har sett ut i lägenheten och var man har anträffat kniven som använts. Det finns inget som tyder på något annat, säger Richard Florén, kriminalinspektör vid Citypolisen till TT.

ANNONS

Towe Hägg vill inte svara på om mannen och kvinnan hade en relation eller om det finns tidigare polisanmälningar om våld dem emellan.

– Vi berättar inte mer just nu på grund av förundersökningssekretess, säger hon.

Fakta

Var tredje mord och dråp sker inom familjen

Under de senaste 20 åren har det årligen skett i genomsnitt 95 fall av dödligt våld (mord, dråp och misshandel med dödlig utgång) i Sverige, men trenden är nedåtgående. Ungefär vart tredje fall sker inom familjen.

De fall där gärningsmannen tar sitt eget liv efter att först ha dödat en annan har ibland kallats utvidgat självmord, ett begrepp som kritiserats för att förminska mordet.

Enligt BRÅ är de fallen mycket ovanliga, några enstaka per år.

Källa: BRÅ

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.