ANNONS

96 varv senare runt Trekanten har Billy sprungit i mål

Springer runt Trekanten i 24 timmar - Billy White
Klockan nio i onsdags påbörjade Billy White första varvet runt Trekanten.
24 timmar och 96 varv senare var han i mål.
ANNONS

Målet för Billy White var att med korta matstopp men inga längre pauser, springa 100 varv runt Trekanten på ett dygn, där varje runda är cirka 1,7 kilometer. Det blev 96 varv och 75 000 insamlade kronor till Barncancerfonden.

Idén till loppet föddes under en tid med återkommande sjukhusvistelser med 8-åriga sonen Walter som drabbats av cancer.

– Det har varit en tuff period, och sedan kom osäkerheten i och med corona på det. Under den här perioden har jag också sprungit mycket, men när alla lopp har ställts in har det varit svårt att hitta fokus och motivation. Då kände jag att jag ville göra något, säger Billy White som bor i Örnsberg.

Springer runt Trekanten i 24 timmar - Billy White

I samband med loppet startade Billy White en insamling till Barncancerfonden. Foto: Stefan Källstigen

Hoppas att flera vill delta

Han har tidigare deltagit i många långdistanslopp, och bland långdistanslöpare är själva konceptet att springa samma slinga om och om igen under många timmar i sträck inte helt ovanligt.

Billy deltog i ett 17 mil långt lopp i England förra sommaren, där en runda på 17 km skulle springas om och om igen. 31 timmar tog det då för Billy att ta sig i mål och under loppet hade han bara ett par 30 minuter långa pauser.

”Jag tänker att det här är något som ger en perspektiv, att jag är frisk och har ett val och en möjlighet att kunna göra det här, det är det inte alla som har”

Billy White

ANNONS

– Jag har fått höra att det är en konstig hobby jag har, men inom långdistanslöpning är där här normaliserat. Jag tänker annars att det är något som ger en perspektiv, att jag är frisk och har ett val och en möjlighet att kunna göra det här, det är det inte alla som har.

90 ettaklassare från Hägerstenshamnens skola hejade på och gjorde Billy White sällskap i löparspåret.

90 ettaklassare från Hägerstenshamnens skola hejade på och gjorde Billy White sällskap i löparspåret. Foto: Privat

Innan loppet trodde han att svårigheten är att slingan runt Trekanten är så kort och att det därför snabbt kan bli lite tråkigt, att vid 50 avklarade varv veta att man har 50 varv kvar.

– Det är jättefint runt Trekanten, och det kommer att bli så fint att följa solen gå upp och höra alla fåglarna kvittra, säger han.

Samlar in till Barncancerfonden

I samband med loppet samlade Billy White in pengar till Barncancerfonden. Målet var först att få in 5 000 kronor, men insamlingen var redan i onsdags morse uppe i drygt 30 000 kronor. När Billy var klar i torsdags morse hade cirka 75 000 kronor samlats in.

– Det långt över vad jag hade kunnat tro, och det känns så bra att många vill bidra.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.