ANNONS

Trekantens skola överklagas till Högsta domstolen

Trekantens skola och strandskyddet blir en fråga för Högsta domstolen.
Trekantens skola och strandskyddet blir en fråga för Högsta domstolen.
Stockholms stad överklagar Mark- och miljööverdomstolens beslut att stoppa detaljplanen för Trekantens skola.
ANNONS

Att stadens majoritet skulle överklaga var väntat. När domslutet i förra veckan möttes det snabbt av hårda ordalag från skolborgarrådet.

– Detta är helt barockt. Stockholm stad kommer att behöva bygga 40-50 nya skolor fram till 2040. I vår stad finns underbara naturvärden med vatten och grönska men det finns också byggnader som måste tillåtas komma nära inpå dessa värden. Trekantens skola har redan bantats ner till från 860 till 645 elever och vi har gjort en stor anpassning till miljön, säger skolborgarrådet Olle Burell i en kommentar.

Förslaget är nu att kommunstyrelsen tar beslut om att överklaga domen på sammanträdet den 15 juni. Då överklagandet ska vara domstolen tillhanda senast den 18 maj kommer Stockholms stad att begära anstånd.

Stockholms stad menar att behovet av ytterligare skolkapacitet i området är ett sådant angeläget allmänt intresse att det strandskyddade området kan tas i anspråk för att tillgodose detta. Domstolen ansåg å sin sida att kommunen inte utrett alternativa platser tillräckligt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.