Så ska trist yta vid Hornstull få nytt liv

Grusytan ska bland annat få nya planteringar och lekredskap.
Grusytan ska bland annat få nya planteringar och lekredskap.
Ny soltrappa, bänkar, blommor och lekutrustning.
Så ska den triangulära grusplanen vid Horntulls strand livas upp – byggstart i år.

Grusytan nedanför korsningen vid Bergsunds Strand och Hornstulls Strand borde bli trevligare. Det tycker två Söderbor som skrivit varsitt medborgarförslag om att ytan borde piffas upp.

Och stadsdelsförvaltningen tycker detsamma. Det finns redan ett beslut att redan nu under året ordna nya sittplatser, lekutrustning och blomsterplanteringar på grusytan.

Ny soltrappa i trä

För att binda ihop platsen med strandpromenaden planeras även en soltrappa i trä i sluttningen ner mot vattnet. Ny belysning på grusplanen ska också sättas upp.

En av Söderborna ville också att det skulle bli ett alkoholförbud på platsen. Men det förslaget får tummen ner av  förvaltningen.

Rekordmånga vill påverka Södermalm

Krökarna flyttar bara på sig

En tidigare utredning, med underlag från polisen, visar att det inte finns ett klart samband mellan alkoholförbud och hur mycket stök det är. Däremot leder ett förbud ofta till att problemen flyttar till annan oönskad plats, menar förvaltningen.

Nu jobbar man med att ta fram ett detaljerat förslag, med skisser, på hur grusplanen ska se ut. När det blir färdigt är inte klart, men tanken är att ytan står färdig under 2018.