ANNONS

”Har troligtvis med hovrättsfallet att göra”

Streetrace-bilen ska förverkas, beslutar hovrätten.
Foto: Polisen
Kidnappningsförsöket av en nära anhörig till en polis i Botkyrka på tisdagen har av allt att döma med polisens och åklagarnas jakt på en värdefull streetracebil att göra, det säger kammaråklagare Anna Stråth till Mitt i.
ANNONS

– Vi fick avbryta hovrättsförhandlingen under tisdagen med anledning av det som skedde. Incidenten har troligtvis med förhandlingen i hovrätten att göra, säger Anna Stråth till Mitt i.

Det var alltså på tisdagsförmiddagen som en nära anhörig kvinna till en polis först kidnappades på en adress i Botkyrka, men sedan lyckades fly på egen hand. Rubricering är försök till människorov.

Händelsen inträffade samma dag som hovrättsförhandlingen kring en omtalad streetracebil värd 300 000 kronor inleddes på tisdagen.

Händelsen föranledde polisen att besluta om en så kallad ”särskild händelse” – vilket innebär att polisen går in i akutläge, något som annars normalt sker vid terrorattacker, bombhot eller våldsamma upplopp.

Ingen gärningsman kunde gripas i Botkyrka under tisdagen, och polisen söker tips från allmänheten om någon sett något.

En ombyggd Mustang har sedan tidigare tagits i beslag och kammaråklagare Anna Stråth driver en rättsprocess för att få bilen förverkad.

Skulle kammaråklagaren vinna i hovrätten talar väldigt mycket för att domen blir vägledande.

Hovrättsförhandlingen upptas igen under onsdagen.

– Man kan jämställa det som skett med att någon blivit sjuk, då ställer man också in förhandlingen. Målet kommer prövas på samma sätt ändå, det stör inte på något sätt, säger Anna Stråth.

När tror ni att förhandlingen är avklarad?

– Förhoppningsvis om några veckor men det beror på hur kalendern ser ut, det är bättre att fråga hovrätten om det.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.