ANNONS

Ica i Trollbäcken bjöd äldreboende på semlor

Semla Trollängen Trollbäcken Ica Rasmus Andreasson
Gunnar Persson och Jonas Enarsson åt några av de semlor som Ica i Trollbäcken:s butikschef Rasmus Andreasson skänkte.
Ica i Trollbäcken fick 72 semlor över – och skänkte dem till Trollängens äldreboende.
– Vi har fått så många hejarop och positiva kommentar. Jag hade aldrig kunnat tänka mig det, säger butikschefen Rasmus Andreasson.
ANNONS

Långt ifrån alla semlor var sålda efter tisdagens fettisdag och på torsdagen bestämde Ica Supermarket i Trollbäcken att skänka dem till Trollängens äldreboende några kvarter bort.

– I stället för att rea ut dem för att slippa svinn, tänkte vi att vi kunde göra något kul , säger butikschefen Rasmus Andreasson.

Han försökte ringa äldreboendet, men fick inget svar. Då skrev han ett meddelande i FB–gruppen Aktuella händelser i Tyresö och fick snart ett nummer till en i personalen.

På eftermiddagen lämnades bakverken över.

– Vi blev jätteöverraskade och otroligt glada, säger Madeleine Somsuk, gruppledare på Trollängen till Expressen, som var först med att uppmärksamma initiativet.

Jobbar mot matsvinn

Rasmus är överväldigad av responsen.

– Vi har fått så många hejarop och positiva kommentar. Jag hade aldrig kunnat tänka mig det. Vi kanske kan inspirera fler butiker att ta liknande initiativ, säger Rasmus.

Butiken jobbar mot matsvinn på flera sätt, till exempel genom appen Karma.

– Där säljer vi varor som är på väg att gå ut till halva priset. Vi har också börjat med billiga frukt- och gröntpåsar med varor som det egentligen inte är något fel på men som kan vara till exempel kantstötta, säger Luciano Cau som jobbar i butiken.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.