ANNONS

Trolleri med humor på Högkultur

x
Jonas Södergren står med ena benet i clownvärlden och det andra i trollerivärlden.
Den 7 april står Högdalenbon Jonas Södergen på Högkulturs scen i enmansföreställningen "Anpassad underhållning". Det är en mix av stand up, clown och trolleri.
– Jag lovar att det blir roligt, säger han.
ANNONS

Jonas Södergren gör allt själv. Skriver manus, regisserar sig själv och står ensam på scen. Han beskriver sin föreställning ”Anpassad underhållning” som en mix av stand up, clown och trolleri.

– Det är uppbyggt som sju nummer. Det bygger på trolleritricks och det är lite clown, men mer skruvat, åt det absurda hållet. Scenerna tar sin utgångspunkt i att jag underhåller för olika grupper, som vetenskapsmän eller på ett barnkalas, säger Jonas Södergren.

Varför ska man se din föreställning?

– Der är så pass originellt att man nog aldrig har sett något liknande tidigare. Det är trolleri i ett nytt sammanhang. Jag lovar att det blir roligt.

Jonas Södergren har ett ben i trollerivärlden och ett i clownvärlden. Han har trollat sedan han var 12 år och gick på clownskola i London i slutet av 1900-talet. Han har arbetat som sjukhusclown på Astrid Lindgrens barnsjukhus, men frilansar numera med både familjeföreställningar och vuxenföreställningar, som den här. Han har turnerat för Riksteatern, uppträtt i Frankrike och hållit work shops i clowneri på Högkultur.

– Man kan bygga clowngrejer på trolleritricks, speciellt om man misslyckas eller låtsas göra det, säger han.

Kommer du att lära ut några tricks?

– Kanske något litet, men egentligen inte. Förra föreställningen lärde jag ut dåligt trolleri, säger han och skrattar.
Det blir två föreställningar på Högkultur, den 7 och 8 april.

Jonas Södergren uppskattar att uppträda på hemmaplan.

ANNONS

– Det är skönt att bara ha ett par minuter till teatern. Jag tycker att det är en väldigt fin liten teater och det är kul att uppträda där.