Tros ha rånat affär med machete

Tonårspojken misstänks ha rånat en mataffär med machete - och hotat att misshandla sina kompanjobner om de inte hjälpte honom.

Bytet från rånet blev lotter och SL-biljetter.

Det var den 16 december som en mataffär i Skälby blev utsatt för ett rån. Tre gärningsmän kom in i butiken och viftade med en machete innan de slog den i kassaapparaten.

Innan de försvann i en bil fick de med sig 4100 kronor i kontanter, lotter och SL-biljetter.

Nu åtalas tre personer för rånet. Två av dem är under 18 år och den tredje i 20-årsåldern.

Enligt åtalet är det en av tonårspojkarna som varit den drivande. Han åtalas också för olaga tvång genom att ha hotat att misshandla sina kompanjoner om de inte hjälpt honom att utföra rånet.

Pojken nekar till brott, medan de båda andra bekräftar åklagarens beskrivning av händelserna, men nekar till att de ska ses som ansvariga för rånet.

Den misstänkta flyktbilen hittades senare krockad och polisen har kunnat fastställa att den misstänkte tonårspojkens DNA fanns på krockkudden.

Åklagaren har också lagt fram bevis på att en av de misstänkta rånarna inhandlat handskae och en kniv på en järnhandel i Barkarby en tid innan rånet. Liknande handskar med två av de misstänktas DNA på hittades också i flyktbilen.

Åklagaren menar också att de tre misstänktas mobiltelefoner kan knytas till platsen för rånet och till tonårspojkens hem.