Min lokala hjälte

Trots strikt policy – idrottsförening säljer alkohol på fest

När Djurö-Vindö IF ställer till med jubileum säljer de alkohol - något som har kritiserats.
När Djurö-Vindö IF ställer till med jubileum säljer de alkohol - något som har kritiserats.
Inbjudan till 80-årskalaset.
Inbjudan till 80-årskalaset.
Policyn är tydlig: Djurö-Vindö IF säger nej till alkohol i idrottssammanhang.

Trots det erbjuder föreningen alkohol till självkostnadspris i samband med sitt 80-årsfirande på lördag, något som skapat reaktioner.

– Jag tycker att det är jättekonstigt, säger en av föräldrarna.

Djurö-Vindö IF bedriver verksamhet inom bland annat fotboll, innebandy, simning och segling och riktar sig främst till barn- och ungdomar. På lördag den 20 augusti firar föreningen 80 år i samband med Sjösaladagen.

Dagen bjuder på både karuseller, popcorn och aktiviteter och avslutas med middag klockan 19. Där kommer det att säljas alkohol till självkostnadspris, något som har fått reaktioner bland medlemmarna.

– Om dagen enbart hade riktat sig till vuxna hade det varit en annan sak, men nu är 80-årsfirandet till för både barn och ungdomar och då är det fel och onödigt att alkohol är inblandat. Det har inget med föreningslivet att göra. Vi har vuxna med alkoholproblem. Att då erbjuda alkohol medan barnen är där, det tycker jag är jättekonstigt, säger en av föräldrarna.

I Djurö-Vindö IF:s alkohol- och drogpolicy tar föreningen starkt avstånd från alkohol och droger i idrottssammanhang. Trots det, och trots att medlemmar ur styrelsen varit kritiska, kommer man att servera alkohol i samband med firandet.

Per Lejoneke, styrelseordförande för föreningen, ser dock inget problem med det.

– Det finns medlemmar som har varit frågande till detta, men vi har diskuterat frågan och jag har gått igenom policyn. Den handlar om vår verksamhet, som träningar och matcher och det är inte det som det är frågan om på lördag. Då är det kalas och det ska finnas möjlighet för den som vill att köpa öl eller vin till maten. Det är inte mer än så. Det är ingen krökarfest, det är en familjefest, säger han.