De trotsade sin rädsla – hyllas av polisen

Flickorna bjöd poliserna på fika och pärlplattor.
Flickorna bjöd poliserna på fika och pärlplattor.
Reine Berglund rattar Huddingepolisens Facebook.
Reine Berglund rattar Huddingepolisens Facebook.
Huddingetjejerna blev vettskrämda när en okänd man ryckte i husets alla dörrar. Trots det agerade de helt rätt och larmade polisen, som hyllar systrarnas rådighet.

Maja och Thea, 7 och 10 år gamla, var ensamma hemma för en kort stund när en okänd man plingade på dörren ett flertal gånger. När ingen öppnade började mannen rycka i andra dörrar runt huset. Systrarna, som självklart blev väldigt rädda av situationen, agerade ändå precis som de skulle och larmade polisen.

De två poliserna Helena och Anna knackade på hos de rådiga tjejerna och fick då även prata med mamman, som haft telefonkontakt med döttrarna och var på väg hem. Lagom till att de unga anmälarna hade berättat för poliserna vad som hänt kom mamman hem och tjejerna frågade om de kunde bjuda de snälla poliserna på något. Det blev både fika och gåvor i form av en pärlplatta, anteckningsblock och penna.

Flera andra poliser gick under tiden runt och letade i området, men mannen gick inte att hitta. En av poliserna på plats var Inspektör Reine Berglund, som hyllar flickornas rådiga agerande på Huddingepolisens Facebooksida.

– Det var väldigt bra gjort av dem tycker jag, säger Reine Berglund till Mitt i Huddinge.

Uppmanar till extra vaksamhet

Han passar också på att uppmana fler Huddingebor att vara lika vakna som Maja och Thea, framförallt nu i juletid.

– Nu i juletider när många åker bort brukar det bli fler inbrott och de flesta märker inte något förrän de är hemma igen. Då är det vara bra om man kan vara lite extra vaksam som de här tjejerna och höra av sig till oss om man ser något, säger Reine Berglund, yttre befäl på Huddingepolisen.