ANNONS

Tröttnade på skräpet – rensade diket själv

Linda Nordh plockade skräp i Hemmesta.
Linda Nordh plockade skräp i Hemmesta.
Linda Nordh kunde inte bara passera när hon såg skräphögarna växa i Hemmesta centrums diken. Nu hyllas hon efter att själv ha begett sig ut med sopsäckar.
– Jag kände att jag måste göra något, säger hon.
ANNONS

Linda Nordh, som bor i södra Kopparmora, åker förbi Hemmesta centrum nästan varje dag. Och för varje dag som gick lade hon märke till hur skräphögarna i diket bara växte och växte.

– Man blir ganska ledsen och besviken över hur det ser ut. Och det är lätt att man stannar vid att enbart notera att det är skräpigt, säger hon.

”Jag tappade räkningen på hur många fimpar som låg slängda på marken” säger Linda Nordh.

Men Linda Nordh valde att göra något åt skräpet och tog saken i egna händer. Nästa gång hon cyklade förbi så tog hon med sig plastpåsar och fyllde dem med skräp.

– Jag satte mig ner och bara plockade, det fanns allt möjligt. Godispåsar, burkar, väldigt mycket plast och så många fimpar att jag tappade räkningen. Jag har nog aldrig sett så många, det var säkert över 15 000 stycken!

Enorm respons från Värmdöborna

Över två timmar senare var diket rent. Efteråt la hon upp före- och efterbilder på Facebook.

I två och en halv timme plockade Linda Nordh skräp – efteråt var det så här fint.

– Jag tänkte att jag kanske kan inspirera någon till att också plocka lite skräp, säger hon.

ANNONS

Folk har tagit reda på mitt nummer och ringt och tackat, det är helt galet

Responsen blev enorm.

– Herregud, det har varit helt galet. Folk har tagit reda på mitt nummer och ringt och tackat. Någon ropade till och med och tackade för att jag gör Värmdö fint. Det går rakt in i hjärtat. Det känns ju jätteroligt att folk uppskattar att någon tar tag i detta.

Nu har hon även fått lokala företag att engagera sig i skräpet. En djurklinik uppmanar hundägare att ta med sig en extra påse under promenaderna och plocka lite skräp.

– Jag hoppas att folk passar på så att vi får fint, säger hon.

ANNONS