ANNONS

Alesja tröttnade på Stockholm – flyttade till Nybro

Stockholm. Nybro. Utflyttning.
Alesja Rudaja flyttade från Stockholm till Småland för sex år sedan, ett val hon och hennes familj inte ångrat.
Alesja Rudaja och hennes familj lämnade miljonstaden Stockholm och drog till småstaden Nybro, en ort i Småland med 20 000 invånare.
Tanken var aldrig att stanna men familjen blev kvar.
– Vi trivs här.
ANNONS

Mitt i har skrivit om en ökad utflyttning från Stockholms län till andra delar av landet, en utveckling som började 2018 och som fortsatt under 2019.

Alesja Rudaja och hennes familj lämnade Stockholm redan för sex år sedan. Alesjas man var då klar med studierna till tandläkare och sökte jobb men fick inte det han önskade.

– Då flyttade vi hit. Tanken var inte att vara kvar, men sen blev vi kvar. Min man fick så bra jobberbjudande, det var brist på tandläkare här, det var lugnare, nära till jobbet, billigare bostad. Vi trivs här. När vi åkte upp till Stockholm på ett besök kände vi att nej, vi vill inte bo i Stockholm, säger Alesja Rudaja. 

Hade bott länge i Stockholm

Innan flytten hade Alejsa bott i Stockholm i tio år, hennes man hade bott i huvudstaden sedan barnsben.

– När vi bodde i Stockholm var vi unga, ville man gå ut och festa var Stockholm perfekt. När man började jobba och tänka på framtiden blev det annorlunda. Här i Nybro får man ut mycket mer av livet, säger Alejsa Rudaja. 

Alesja Rudaja.

Alesja Rudaja lämnade Stockholm och flyttade till Nybro. Foto: Privat.

Saknar fler biografer

Varken Alejsa eller hennes man ångrar flytten till den småländska småstaden.

– Det jag är mest glad över är att man sparar tid. I Stockholm hade jag en timmes arbetsresa, här i Nybro har vi fem minuters resa. Priserna på bostäder är lägre, här kan man få en jättefin villa för en miljon, i Stockholm skulle vi bara få en liten lägenhet. 

ANNONS

Är det något du och din familj saknar som fanns i Stockholm?

– Kanske att det finns ett större urval av biografer i Stockholm. Här i Nybro finns inte så många biografer, nöjeslivet är mindre. Samtidigt, har man familj har man inte så mycket tid för nöjesliv.