ANNONS

Trots telefonmissen – Trollbäcken bäst i test

Här är patienterna nöjdast, enligt undersökning.
Här är patienterna nöjdast, enligt undersökning.
Patienter har vittnat om lång kö för akuttid, ändå får Trollbäckens vårdcentral bäst betyg av alla vårdcentraler i kommunen. Det berättar patienter i en ny undersökning.
ANNONS

Vårdcentralerna i Tyresö får i det stora hela bra betyg av sina patienter. Det visar en enkätundersökning på initiativ av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Undersökningen baseras på patienters upplevelse av sina besök och kontakt med vården.

Trots att Trollbäcken under den senaste månaden inte erbjudit telefonkontakt, samt att patienter vittnat om lång kö för akuttid, så får de nu bäst betyg av alla tre vårdcentraler i kommunen. Drygt 90 procent av de svarande anger att vårdcentralen ger ett bra helhetsintryck.

Brister i kontinuitet

Två av tre vårdcentraler brister dock i kontinuitet och samordning av vården, enligt undersökningen. Det handlar bland annat om val av läkare, om man fått träffa den läkare som man ville, och om man fått träffa samma läkare vid sina besök. Där syns ett större missnöje bland patienter vid Bollmora och Aleris än vid Trollbäckens. Vid den sistnämnda vårdcentralen är nio av tio patienter nöjda med kontinuiteten, men endast hälften av patienterna är nöjda vid Bollmora och Aleris.

Enkäten skickades till patienter, 15 år eller äldre, som besök hälso-/vårdcentral under oktober månad 2017.

Mitt i Tyresö har sökt verksamhetschefen för Trollbäckens vårdcentral för en kommentar. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.