ANNONS

Han vann Food truck-SM med tryck i smakerna

Indian Street Food och Dheeraj Singh kammade hem Food Truck-SM i helgen.
Indian Street Food och Dheeraj Singh kammade hem Food truck-SM i helgen.
I helgen gick Food truck-SM av stapeln i Kungsträdgården. Bäst i test var Dheeraj Singhs indiska vegorätt.
ANNONS

Tidigt i lördags morse drog Food truck-SM igång under matfestivalen Sthlm Street Food i Kungsträgården. Ett trettiotal food trucks var på plats och tävlade.

Efter att vinnare korats i kategorierna burgare, mat i hand/bröd, mat på tallrik samt vego, gjorde fem finalister upp om titeln som landets bästa food truck.

Indisk vegorätt med tryck i smakerna gick hem hos juryn

Kammade hem finalen gjorde Indian Street Food med sin vegorätt.

Rätten bestod av långkokade kikärtor, som sedan stekts med tomat, lök, ingefära och garam masala. Det serverades med en vegetarisk samosa (degknyte) fylld med grillad paneer-ost samt tre olika chutneys: en med tamarind, dadlar och mango, en salsa med koriander, chili, mynta och lime, och en enkel yoghurtdressing (raita) med yoghurt, chili, koriander och salt. Och så en fint strimlad sallad med gotländska gulbetor och rödbetor, spenat, mynta och granatäpple.

 

”Vegetarisk mat är framtidens mat”

– Det är en enkel rätt på ett modernt vis. Färska råvaror, enkelt upplägg, traditionella smaker och nyttigt. Det här är naturligt vegetarisk mat, inte fabricerad utan allting från scratch, det är framtidens mat. Det är något jag lärt mig i Indien, säger Indian Street Foods Dheeraj Singh.

Och så här löd juryns motivering: ”Ny twist på klassisk rätt. Bra tryck i smakerna. Fine dining i street food. En totalupplevelse.”

ANNONS

Hur känns det att ha vunnit? 

– Jag är jätteglad och nöjd. I år har vi kämpat med att göra ett statement och visa att det finns massa bra vegetarisk mat. Det är också vår styrka kan man säga, och den här gången satsade vi på det och lyckades, säger Dheeraj Singh som även deltog i förra årets tävling.

Indian Street Food startade som food truck 2014, men för den som är nyfiken på att prova finns de numera även som restaurang på St Eriksgatan och café Drottninggatan.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.