ANNONS

Högt tryck på återvinningscentralen i Sätra

Överfull pappersförpackningscontainer vid återvinningen vid Ica stop
Har du mycket bråte hemma?
Många väljer att slänga sitt skräp på återvinningscentralen i Sätra. Nu vill Stockholm Vatten och Avfall att fler besöker återvinningscentralen på vardagar istället för på helgen, för att minska risken för smittspridning.
ANNONS

Många arbetar hemma nu och då kan det vara nära till hands att också passa på att rensa lite i förråden eller påta i trädgården. Båda dessa aktiviteter kan lätt innebära avfall, något man märkt av på återvinningscentralen i Sätra.

Det bildas lätt köer

– Det är alltid högt tryck på återvinningscentralerna den här tiden på året, men nu är det ju extra noga att man håller avstånd till varandra. På återvinningscentralen i Sätra bildas det lätt köer när man väntar på att få slänga sitt avfall, säger Petra Holgersson som är pressansvarig på Stockholm Vatten och Avfall.

Stockholm Vatten och Avfall har också valt att ta in personal som slussar in besökarna till återvinningscentralen, för att det inte ska samlas allt för många på en och samma plats.

– Jag tror att folk känner sig trygga eftersom det är en utomhusanläggning, men smittspridning kan ju fortfarande ske om man står tätt.

Slänga skräp i helgen? Tänk om

Petra Holgersson vill nu uppmana de som hade tänkt slänga sitt avfall på Sätra ÅVC under helgen att tänka om, och slänga skräpet på en vardag i stället.

– Vi har väldigt generösa öppettider på vardagar, 10-20. Kan man åka och slänga skräp då så vore det väldigt bra, säger Petra Holgersson.

Detta för att minska smittspridningen av covid-19.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.