ANNONS

Trygg Hansa-huset lägre i nytt förslag

Byggnaden i det nya förslaget är lägre än tidigare.
Byggnaden i det nya förslaget är lägre än tidigare.
Förslaget för projektet Trygg Hansa-huset är att gå vidare men i en lägre mindre utmanade stil.
Samtidigt föreslår Centerpartiet ännu ett omtag och att bostäder inkluderas i projektet.
Ikväll tas frågan upp igen på stadsbyggnadsnämnden.
ANNONS

Redan våren 2009 beslutade stadsbyggnadsnämnden att påbörja planarbetet för att utveckla kvarteret Brädstapeln, eller Trygg Hans-huset som det mer är känt som. Syftet är att utveckla kontorsverksamheten i kvarteret.

Men projektet har sedan dess flera gånger stött på patrull. Senast förra hösten då detaljplanen ställdes ut och länstyrelsen menade att förslaget skulle innebära påtaglig skada på riksintresset Stockholms innerstad.

Nu görs ytterligare ett försök. När stadsbyggnadsnämnden ikväll sammanträder är förslaget att ställa ut detaljplanen på nytt. Den här gången har höjden på bebyggelsen sänkts väsentligt samtidigt som balansen med befintliga byggnadsdelar ändrats.

Centern vill ha bostäder

Samtidigt väljer Centerpartiet att stödja ett förslag som nätverket Yimby tagit fram. Det innehåller både kontor och mellan 1 000 och 2 000 bostäder.

– Vi föreslår fler bostäder och kommersiella ytor med bland annat en saluhall vilket skulle ge nedre Kungsholmen bättre stadsliv och gatumiljö. Den föreslagna tillbyggnaden är en lösning som ingen verkar riktigt nöjd med, säger Christina Linderholm (C) som är ersättare i stadsbyggnadsnämnden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.