ANNONS

Nytt trygghetscenter och nya trähus ska byggas

Maria Bohman Kreij, Josefin Malmqvist och Emelie Tillegård presenterade nya grönblå koalitionen i Sundbyberg
Maria Bohman Kreij (KD), Josefin Malmqvist (M) och Emelie Tillegård (MP).
Högre lärarlöner, ordning i ekonomin, inrätta ett trygghetscenter och få Sundbyberg att bli topp-10 miljöbästa kommun till år 2022.
Det är några av de 229 punkter som (M), (KD) och (MP) kommit överens om att driva de kommande fyra åren.
ANNONS

Maria Bohman Kreij (KD), Josefin Malmqvist (M) och Emelie Tillegård (MP), tog på tisdagen plats i Hallonbergen centrum för att presentera den grönblå koalitionens politiska plan för de kommande åren.

– Vi vill ha ordning och reda i ekonomin och har ett mål om ett överskott på två procent. Om ekonomin tillåter är vi även öppna för en skattesänkning, säger Josefin Malmqvist.

Om ekonomin tillåter är vi även öppna för en skattesänkning

Josefin Malmqvist (M)

De tre partierna lyfter även satsningar på skolan, som höjda lärarlöner och höjd skolpeng.

– Vi vill även inrätta ett trygghetscenter där polisens resurser kan samlas med stadens väktare, nattvandrare, grannsamverkansgrupper och fältassistenter för att samordna sina insatser på en gemensam plats, fortsätter Josefin Malmqvist.

Minska förskolegrupper

Emelie Tillegård lyfter de miljösatsningar som partierna kommit överens om, så som att bygga hälften av kommunens nya bostäder i trä, och att få upp fler solceller på tak och fasader i kommunen.

– Vi ska också bygga fler vädersäkra cykelparkeringar och bygga ut laddstationerna för bilar. Ett mål är också att Sundbyberg ska ligga inom topp-10 miljöbästa kommun 2022, säger hon.

Att de väljer ett minoritetsstyre gör dem beroende av Vänsterpartiet och det stödet kommer att kosta politiskt inflytande

Josefin Malmqvist (M)

Maria Bohman Kreij lyfter vikten av färre barn i småbarnsgrupper på förskolan – max 12 barn, och 15 barn i övriga grupper.

ANNONS

– Vi måste också fortsätta att bygga ut äldreboendena i kommunen – ett nytt äldreboende i västra Ursvik ska bli verklighet. Och så ska kommunen bli bättre på kontakten med Sundbybergarna, en något bortglömd fråga. Växel, reception och kontaktcenter ska slås samman så att man lättare kommer i kontakt med rätt person, förklarar hon.

Maria Bohman Kreij, Josefin Malmqvist och Emelie Tillegård presenterade nya grönblå koalitionen i Sundbyberg

Maria Bohman Kreij (KD), Josefin Malmqvist (M) och Emelie Tillegård (MP) presenterade nya planer för grönblå koalitionen i Sundbyberg. Foto: Maria Lilja

Inte gett upp hoppet

De tre menar att de i sin kommande budget, vilken ska antas på kommunstyrelsemötet nästa onsdag, utgår från de pengar som finns i dag.

– I stället för att göra tvärtom, ha en önskelista som man trattar ner till att passa verkheligheten, säger Emelie Tillegård.

Än har de inte gett upp hoppet om att lyckas få med sig Liberalerna och Centerpartiet på tåget.

– Dörren är öppen. Att de väljer ett minoritetsstyre gör dem beroende av Vänsterpartiet och det stödet kommer att kosta politiskt inflytande, säger Josefin Malmqvist.