ANNONS

Trygghetsfrågan dominerar lokal debatt

Trygghetsfrågan har hamnat i fokus för den lokala debatten på Kungsholmen.
Trygghetsfrågan har hamnat i fokus för den lokala debatten på Kungsholmen.
Händelsen då en parkarbetare blev nedslagen i Rålambshovsparken under pågående arbete dominerade debatten på Kungsholmens stadsdelsnämnd på torsdagskvällen.
– Det var en väldigt allvarlig händelse men vi ser ingen trend med våld mot parkarbetare, säger Kungsholmens kommunpolis Peter Enell.
ANNONS

Peter Enell var specialinbjuden för att ge sin syn på trygghetssituationen på Kungsholmen och specifikt den för stadsdelens parkarbetare. Han berättade bland annat att polisen rekommenderar polisstöd när illegala boplatser ska städas upp.

– Vi har märkt att tonen blivit lite hårdare och de här människorna är lite mer motvilliga att flytta på sig, säger Peter Enell till Mitt i efter sammanträdet.

Kungsholmens kommunpolis Peter Enell.

Kungsholmens kommunpolis Peter Enell. Foto: Kristian Lönner

Frågan om parkarbetarnas arbetssituation fick stor uppmärksamhet efter att en entreprenör bestämt sig för att utrusta sina anställda med personlarm.

Peter Enell är tydlig med att våld mot parkarbetare inte är vanligt förekommande eller en trend, men han förstår samtidigt att entreprenörerna tar frågan på stort allvar.

– Jag förstår att man gör allt för att förebygga liknande situationer, säger han.

ANNONS

Fel fokus i debatten menar kritiker

Även Bienvenido Flores, talesperson för EU-migranterna, var med på sammanträdet i stadsdelsnämnden. Han har tidigare anklagat politikerna på Kungsholmen för häxjakt på EU-migranterna.

– Situationen har överdrivits. Min erfarenhet är att de här människorna inte reagerar aggressivt mot allmänheten. Den debatten som förs nu riskerar att skapa en häxjakt på redan utsatta människor, säger Bienvenido Flores.

Vad tycker du att politikerna borde göra istället?

– De resurser som satsas på att de här människorna ska bort borde istället satsas på att inkludera dessa människor i samhället så att de kan få ett drägligt liv.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.