ANNONS

Trygghetsfrågan – S vill se ljusinstallationer

Ljusinstallation
Ljusinstallationer ska öka tryggheten.
Det räcker inte alltid att bara lysa upp gångstråk och parker. Det är en av de saker som Socialdemokraterna fick med sig efter sina två veckor med uppsökande medborgardialog.
ANNONS

Under två veckor har Socialdemokraterna i Järfälla fört medborgardialoger med kommuninvånare i Vålberga i Barkarby, Termovägen i Kallhäll, runt Riddarparken i centrala Jakobsberg och Tegvägen i centrala Viksjö. Men samtal har också förts på sociala medier.

Upp på dagordningen

Kampanjen Vad vill du ha? resulterade i 200 förslag, varav ett kommer tas upp av partiet på kommunfullmäktige den 17 december.

Eva Ullberg är kommunalråd och vice gruppledare för socialdemokraterna.

– Många samtal har handlat om trygghet, och när man talar vidare kommer många fram till att det är för mörkt runt omkring de upplysta stråken som finns, säger hon.

Därför kommer partiet nu driva frågan om att varje år sätta upp ljusinstallationer på platser som idag upplevs som för mörka.

– Det skulle till exempel kunna handla om området mellan Kallhäll centrum och Termovägen, där är det väldigt mörkt längs med gångvägen, säger Eva Ullberg.

Samarbete med konstskolor

Tanken är att nya installationer ska sättas upp inför varje vinterhalvår, och skapas i samarbete med konstskolor eller estetiska verksamheter i kommunen.

– Vi ser ju hur positivt det är med all julbelysning. Den uppskattas verkligen, både för att det blir fint och för att det lyser upp. Därför vill vi verkligen prova det här, säger Eva Ullberg.

Vad tänker ni er för budget för det här?

ANNONS

– Det får utredningen visa. Vi lägger en motion nu så får vi se var det landar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.